ABD'nin Kentucky eyaletinde meydana gelen kasırgada en az 70 kişi yaşamını yitirdi. Kentucky eyaleti Valisi Andy Beshear, ölü sayısının 100'ü geçebileceğini söyledi.

ABD’de kasırga felaketi: Kentucky Valisi, ölü sayısının 100'ü geçebileceğini söyledi

ABD'nin güneydoğusunda bulunan Kentucky eyaletinde etkili olan kasırga, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

ABD'nin orta batı eyaletleri Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri ve Tennessee'yi etkisi altına alan hortum kasırgasının bilançosu ağırlaşıyor.

Cuma gecesi etkili olmaya başlayan hortuma ilişkin açıklama yapan Kentucy Valisi Beshear, "Eyaletimizin tarihinde görülmüş en yıkıcı hortum olduğuna inanıyorum." dedi.

Kentcuky'nin Maylfield kentinde hortumun vurduğu fabrikada 110 işçinin çalıştığını aktaran Beshear, "Eyalette ölü sayısının 50'yi aşıp 70'e çıktığını ve bunun 100'ü aşabileceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Beshear, ABD Başkanı Joe Biden'dan eyalet için acil durum ilan etmesi ve federal destek vermesi çağrısında bulundu.

Öte yandan polis, kasırganın eyaletin batı kesimlerinde "önemli hasara" yol açtığını söyledi. Şerif Matt Sanderson WKYT-TV'ye verdiği demeçte Hopkins ilçesinde bir trenin raydan çıktığını dile getirdi.

Bölgede Olağanüstü Hal (OHAL) edilirken, Ulusal Muhafızlar da kurtarma faaliyetleri için görevlendirildi. Yıkım Kentucky'yle sınırlı değil.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresine (NOAA) göre, Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri and Tennessee kentlerinde en az 24 kasırga meydana geldi.

Arkansas'ta 2 kişinin öldüğü; çıkan hortum 90 kişilik bir bakımevindeyse yıkıma yol açtığı bildirildi. Bakımevinde en az bir kişinin öldüğü, binanın bodrumunda mahsur kalan 20 kişinin de acil yardım ekiplerinin çabasıyla kurtarıldığı açıklandı.

Tennessee eyaletinde de fırtınaya bağlı nedenlerle ölenler olduğu belirtiliyor.

Illinois eyaletinde de kasırga nedeniyle bazı binalar hasar gördü. Amazon firmasının Edwardsville kentindeki deposu da ciddi oranda hasar gören binalar arasında. Edwardsville emniyet biriminden yapılan açıklamada, deponun bir kısmının çöktüğü, olay yerinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.