Koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de sağlık hizmeti ve sosyal olanaklar konusunda büyük problemler yaşanıyor. Las Vegas’ta bir otopark ‘evsizler sığınağı’na dönüştürüldü. Uygulamaya tepki yağdı

ABD’de vaka sayısı 188 bini aştı, devlet hizmet krizine girdi

Tespit edilen 188 bin 578 vakayla Çin’i ikiye katlayan ve dünyada salgının merkez üssüne dönüşen ABD’de durum her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. 3 bin 890 kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede, kâr odaklı sağlık sistemi, artan vakalar karşısında ihtiyaca cevap veremiyor.

ABD'nin kumarhaneleriyle meşhur Las Vegas kentinde bir otopark, 'evsiz sığınağı'na dönüştürüldü ve yere sosyal mesafenin korunması için kutular çizildi. Uygulama sosyal medyada büyük tepki çekti.

Las Vegas yönetimi, otoparktaki durumu bir “acil durum uygulaması” olarak nitelendirdi ve gerekçe olarak yeni tip Koronavirüs nedeniyle başka bir sığınağın kapanmasını gösterdi. The Guardian'ın aktardığına göre şehirdeki evsiz sığınaklarından biri, binada kalan bir kişide Covid-19 tespit edilmesinin ardından kapandı. Las Vegas belediyesi, 500 yataklı bina kapatılınca, sığınakta kalanlara yeni bir alan aramaya başladı.