MİT’in IŞİD’in lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'ye yönelik operasyonuna ilişkin konuşan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder, “Bu haberleri şu anda doğrulayamayız. Eğer doğruysa, memnuniyetle karşılanır” dedi.

Kaynak: AA
ABD'den MİT’in ‘El Kureyşi’ operasyonuna ilişkin açıklama: “Haberi şu an doğrulayamıyoruz”

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder, MİT’in IŞİD’in lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye yönelik operasyonuna ilişkin sorular üzerine konuştu.

Günlük basın toplantısında, MİT'in Suriye'nin kuzeyinde IŞİD lideri El Kureyşi’nin ölümüyle sonuçlandığı belirtilen operasyonuna ilişkin soruya yanıt veren Ryder, “Bu haberleri şu anda doğrulayamayız. Eğer doğruysa, memnuniyetle karşılanır. Genel anlamda, Türkiye'nin IŞİD’e karşı yaptıklarını takdir ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Kuzey Suriye'deki sınır bölgelerinde, Türk kuvvetleri geçmişte de IŞİD ile mücadele etti. Ve yine, IŞİD’in kalıcı olarak yenilgisine yardımcı olmak için uluslararası toplumun yapabileceği her şey çok faydalıdır” dedi.

İki ülke silahlı kuvvetleri arasında bu konuda herhangi bir iletişimin söz konusu olup olmadığı sorusunu ise Ryder, ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığına yönlendirerek yanıtlamaktan kaçındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Nisan'da, IŞİD’in lideri El Kureyşi'nin “etkisiz hale getirildiğini” açıklamıştı.

El Kureyşi'ye yönelik MİT operasyonunda, El Kureyşi’nin intihar yeleğini patlatarak kendini öldürdüğü ifade edilmişti.