Irak’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, El İbadi’den IKB’deki havalimanlarının açılmasını talep ettiklerini duyurdu

ABD, Irak'tan IKBY bölgesindeki havaalanlarını açmasını istedi

ABD’nin, Irak Kürt Bölgesi’nde geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen bağımsızlık referandumuna yaptırım olarak Bağdat tarafından uçuşlara kapılan Kürt bölgesindeki havaalanlarının yeniden açılmasını istediği bildiriliyor.

Rudaw’a göre, Irak’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, ABD’ye dönüşünde yaptığı açıklamalar sırasında Bağdat’ta ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Iraklı vatandaşlara vize verilmesi, terörle mücadele ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü konularında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Sullivan, Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile gerçekleştirdiği görüşmede IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile diyalog halinde olmalarını ve sorunların anayasa çerçevesinde çözümü için anlaşmaya varmalarını isteğini belirtti.

El İbadi’den IKB’deki havalimanlarının açılmasını talep ettiklerini dile getiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, ayrıca IKB’deki memur maaşlarının ödenmesi gerektiğini ilettiklerini de anlattı. (ANKA)