ABD, İran'ın kapatılmış bankası ile batık gemisine yaptırım uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı dün İran'a yönelik yaptırımların ikinci dalgasını açıkladığı listesede, geçen yıl Çin Denizi'nde batan İran'ın Sançi adlı tankeri de yer aldı. İran Milli Petrol Şirketi'ne ait Panama bandıralı Sançi adlı gemi açıklanan bu listede üç farklı isimle yer aldı.

İran Dışişleri Bakanı yayınladığı Twitter mesajında, ABD'nin İran'a karşı psikolojik savaş yürüttüğünü ve bu çerçevede İran'ın kapanmış bir bankası ile batık gemisine de yaptırım uyguladığını dile getirdi.

IRNA'nın aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif kendi Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "ABD geniş çaplı bir psikolojik savaşı devreye sokarak İran halkını da hedef aldığını herkese gösterdi. 6 yıl önce kapanan bir banka ile geçen yıl batan bir gemi de bu ülkenin açıkladığı yaptırımlar listesinde yer aldı" diye yazdı.

Amerika’ya buğday taşıyan Hong Kong’a ait bir buğday gemisi geçen ocak ayında İran’a ait Sançi adli tankerle çarpışması sonucu tankerde patlama meydana geldi. Tankerde 30’u İranlı ve ikisi Bangladeş vatandaşı bulunmaktaydı. Tankerin batmasıyla mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği bilgisi verildi.