ABD Kongresi yerleşkesinin “bir dış tehdit” nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, aracıyla Kongre bariyerlerine ve polise çarpan kişinin elinde bıçakla çıktığını, polisin ateş açtığını aktardı. Olayda 1 polis memuru ve saldırgan yaşamını yitirdi. ABD Başkanı Biden, olayla ilgili 'şiddetli saldırı' ifadesini kullandı.

ABD Kongresi'nde 'dış tehdit' alarmı

ABD Başkanı Joe Biden, bir sürücünün aracıyla ABD Kongresi yerleşkesindeki barikatlara çarparak 1 polisin yaşamını yitirmesine, 1 polisin de yaralanmasına neden olmasıyla ilgili "şiddetli saldırı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de 6 Ocak'ta baskına sahne olan Kongrede yine alarm verildi.

Kongre polisi, "dış tehdit" nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışların kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi'ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi.

NBC News ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın kaldırıldığı hastanede öldüğünü kaydetti.

Hastaneye kaldırılan 1 polis yaşamını yitirdi.

Olay esnasında Kongre yerleşkesine, olaya müdahale için polis helikopterlerinin inmesi dikkati çekti.

abd-kongresi-yerleskesi-dis-tehdit-nedeniyle-giris-ve-cikislara-kapatildi-860152-1.

Amerikan basınına konuşan görgü tanıkları, şüphelinin bariyerlere çarptıktan sonra elinde bıçakla arabadan çıkması üzerine polisin ateş açtığını aktardı.

KONGRE OTURUMLARINA ARA VERİLDİ

Olay nedeniyle Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki oturumlara ara verildi.

Öte yandan olay esnasında brifing yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın Washington'ın dış bölgesindeki Camp David'de ve güvende olduğunu kaydetti.

Yaşanan olay sonrası kapatılan Kongre yerleşkesi, polis tarafından başka bir tehdit tespit edilmemesiyle birlikte yeniden giriş çıkışlara açıldı.

BİDEN: ŞİDDETLİ SALDIRI

Biden, bir sürücünün aracıyla ABD Kongresi yerleşkesindeki barikatlara çarparak 1 polisin yaşamını yitirmesine, 1 polisin de yaralanmasına neden olmasıyla ilgili "şiddetli saldırı" değerlendirmesinde bulundu.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Eşim Jill ve ben, ABD Kongresi yerleşkesinde bir güvenlik noktasında yaşanan ve polis memuru William Evans'ın ölümüne, bir meslektaşının da yaralanmasına yol açan şiddetli saldırıyı duymaktan derin üzüntü duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Polis Evans'ın ailesine ve yakınlarına taziye mesajı gönderdiğini belirten Biden, olaya ilişkin olarak iç güvenlik danışmanından sürekli bilgi aldığını ifade etti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

ABD yerel ve federal emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kongre saldırganının 25 yaşındaki Noah Green olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / İHA