ABD'nin BM daimi temsilcisi Kelly Craft ve Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Suriye konulu görüşmeler gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldi

ABD'li iki kilit isim Ankara'da

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft Ankara'ya geldi. Heyet Esenboğa Havaalanı VİP kapısından geçti ve herhangi bir açıklama yapmadan korumalar eşliğinde havaalanından ayrıldı.

SURİYE GÖRÜŞÜLECEK

Amerikalı heyetin Türkiye'de bulundukları sürede ayrıca BM ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmelerde Suriye'de yaşanan krizin ele alınması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre Craft ve Jeffrey, Ankara'daki temasları sırasında Türk yetkililerle Suriye ve İdlib konulu görüşmeler yapacak. James Jeffrey yarın Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'la görüşecek. Kelly Kraft'ın da yarın Hatay ve Antep’e gideceği, Çarşamba günü ise Ankara’da Sedat Önal’la görüşeceği bildirildi.

Hafta ortasına kadar sürmesi beklenen temaslarda son olarak her iki ismin Cumurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

İHA