ABD’liler vatandaşlıktan ayrılıyor

Yurt dışında yaşayan ABD’lilerin rekor düzeyde vatandaşlıktan ayrılma kararı aldıkları ortaya çıktı. Bu kararda en önemli etkenin, ABD’lilerin ödemek zorunda oldukları vergiler olduğu belirtiliyor.

REKOR ARTIŞ

ABD Vergi Dairesi’nin (IRS) her üç ayda bir açıkladığı Federal kayıtlara göre, ABD dışında yaşayan ve vatandaşlıktan ayrılan Amerikalıların sayısında 2020’nin ilk çeyreğinde rekor kırıldı. 2020’nin ilk üç ayında yurt dışında yaşayan 2 bin 909 Amerikalı kendi isteğiyle ABD vatandaşlığından vazgeçti. ABD vatandaşlığını bırakanlarının sayısı 2019’un son çeyreğinde 261 olurken ve bu yılın ilk çeyreğinde bu rakam yüzde 1015 artarak rekor kırdı. Geçen yıl toplamda 2 bin 72 kişi ABD vatandaşlığından vazgeçmişti.

New York merkezli muhasebe şirketi Bambridge uzmanlarına göre, çifte vatandaş olan ve yurt dışında yaşayan ABD’liler artan vergi yükleri nedeniyle vatandaşlıktan ayrılma kararı alıyor.

VERGİ YÜKÜ

Uzmanlar, yurt dışında yaşayan ABD vatandaşlarının, her yıl gelirlerini kapsayan tüm yabancı banka hesaplarını, yatırımlarını ve emekli aylıklarını bildirmesi ve bunun üzerinden ABD’ye vergi ödemesi gerektiğini hatırlattı.