ABD’de yetkililer, insan kaçakçılarının Meksika-ABD sınırında 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğu duvardan aşağı atarak geçirdiğini duyurdu. Çocukların duvardan atılma görüntüleri sınır güvenliği tarafından termal kamerayla yakalandı.

ABD-Meksika sınırında insan kaçakçıları 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğu duvardan aşağı attı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Ajansı (CBP), 3-5 yaşlarında iki Ekvadorlu çocuğun insan kaçakçıları tarafından ABD-Meksika sınırında 4.2 metrelik sınır duvarından aşağı atılarak geçirildiğini duyurdu.

Söz konusu olaya dair güvenlik yetkilileri, olayın her saniyesinin sınırda bulunan termal kameralarla çekildiği görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde 2 yetişkin erkeğin, 2 çocuğu duvardan atarak sınırı geçirdiği gözlemleniyor.

New Meksico’daki Santa Terasa sınır görevlileri, kızların bulunduğunu ve hastaneye götürülerek gözetim altında tutulduğunu belirtti.

Çocukların durumlarının iyi olduğunu açıklayan baş devriye ajanı Gloria I Chavez, “Bu kaçakçıların masum çocukları dün gece 4.2 metrelik bir sınır bariyerinden acımasızca atmaları beni dehşete düşürdü. Mobil teknolojiyi kullanan ajanlarımızın uyanıklığı olmasaydı, bu iki hassas kardeş, çöl ortamının sert unsurlarına saatlerce maruz kalırdı” diyerek Meksikalı yetkililerle beraber çalışıp kaçakçıları yakalamaya çalıştıklarını ifade etti.

“SON DERECE KÂRLI BİR İŞ”

İnsan kaçakçılığı eylemlerine son zamanlarda Meksikalı uyuşturucu kartelleri de dahil olmaya başladı.

Çocukları, kadınları ve bakıma muhtaç insanları sınırdan geçirmeye çalışan, karteller ve insan kaçakçıları, bu insanları kaçırmak için yaklaşık 5-6 bin dolar civarında bir fiyat talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ismini paylaşmayarak gazetecilere demeçlerde bulunan birtakım kaçakçı, insanları sınırdan geçirmenin ‘son derece kazançlı bir iş’ olduğunu belirtmişti.

Sınır yetkilileri sınırdan ortalama 500 çocuğun geçirildiğini belirtiyor.

BİDEN, SINIRDA YAŞANANLARI RAPORLAŞTIRMASI İÇİN HARRİS’İ GÖREVLENDİRDİ

Dün Biden, gazetecilerin, sınırda bulunan göçmen çadırlarını ziyaret ederek görüntü almasına olanak vermişti.

Gazetecilerin objektiflerine yansıyan görüntülerde, yaklaşık 250 kişilik tesislerde ortalama 4 bin göçmenin çok kalabalık ortamlarda hijyen kurallarına uyulmaksızın tutulduğunu gözlemlemişti.

Biden ayrıca, geçtiğimiz haftalarda sınırlardan gelen şikayetler ve eleştiriler üzerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i görevlendirerek, olayı soruşturmasını ve yaşanan sorunları raporlaştırmasını istemişti.

Seçim vaatleri sırasında Trump döneminde uygulanan göçmen politikasını tersine çevirme sözü veren ABD Başkanı Joe Biden, göçmenlerin sınır dışı edilmeyeceğini ve işlenerek gönüllü ailelerin yanına yerleştirileceğini duyurmuştu.