ABD’nin Texas eyaleti Bryan şehrinde silahlı bir saldırgan Kent Moore Cabinet adlı bir iş yerine saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırılarda 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri, zanlının kaçarken bir askeri de yaraladığını ancak daha sonrasında yakalandığını belirtti.

ABD’nin Texas eyaletinde silahlı saldırı: 1 ölü 5 yaralı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de neredeyse her gün gerçekleşen silahlı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Texas eyaleti Bryan şehrinde Kent Moore Cabinet adlı endüstriyel dolap yapım şirketinde çalıştığı düşünülen bir kişi iş yerinde silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırgan olay yerinde 1 kişiyi öldürüp 5 kişiyi de yaralarken yetkililer yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Saldırılarda ayrıca zanlı kaçarken bir askeri de yaraladı.

Bryan Polis şefi Eric Buske, saldırıdan sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Şüphelinin, çatışmanın meydana geldiği Kent Moore Cabinet konumundaki bir çalışan olduğuna inanıyoruz” dedi. Buske ayrıca, saldırıların tam olarak, Perşembe günü 14.30 civarında meydana geldiğini ve yalnızca 27 yaşındaki Larry Winston Bollin adlı kişinin sorumlu olduğunu ifade etti.

SALDIRGANIN BAŞINA BİR MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞ

Yetkililer, Bollin’in Bryan'daki Brazos İlçe Gözaltı Merkezine nakledildiğini, yapılan zabıka kaydı araştırmasında, daha önce cinayetle suçlandığını ve adına 1 milyon dolar ödül konduğunu açıkladı.

Saldırıları gerçekleştirmesinin ardından 2 saat boyunca kaçtığı belirtilen zanlının, Bryan şehrinin 25 kilometre uzağında ele geçirildiği kaydedildi.

Olayı soruşturan yetkiller, saldırıların amacına dair henüz bilgiye ulaşamadıklarını ve araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Saldırıların gerçekleştirildiği Kent Moore Cabinet Texas’ta 10’dan fazla üretim tesisine 600’den fazla da çalışana sahip.

SALDIRI, BİDEN’IN SİLAH YASASI AÇIKLAMASINDAN SAATLER SONRA YAŞANDI

Teksas'taki silahlı saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'in Kongre’de silah üreticilerinin dokunulmazlığını kaldırmayı ve silah üretimini azaltmayı hedeflediği yasa açıklamasından saatler sonra geldi.

ABD Başkanı, ülkede sık sık yaşanan silahlı saldırılar için, ‘Bu, bir salgın ve durması gerekiyor” demişti.

ABD’de her gün ortalama 106 kişi silahlı saldırılar sonucu yaşamını yitiriyor. Ölenlerin birçoğu kayıtlı olmayan ‘hayalet silah’ adı verilen silahlarla öldürülüyor.