ABD, Rakka'ya havadan bildiri dağıttı

ABD uçakları Rakka'ya havadan bildiri dağıttı. Bildiride, sivillerin botlara ve teknelere binmemeleri istendi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, IŞİD'in elindeki Rakka kentine giderek yaklaşırken IŞİD'in haber ajansları şehirden yeni fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflarda şehirde camiden çıkan bir kalabalık, alışveriş yapan erkekler görülüyor. Örgüt bir de şehrin tepeden görüldüğü bir fotoğraf paylaştı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, örgütün elindeki tüm imkanlarla yaklaşan savaşa hazırlandığını bildirdi. 30 bin kişinin yaşadığı şehirde sivillerle IŞİd üyelerini ayırmanın güç olduğu ifade ediliyor. İddiaya göre IŞİD şehirde yaşayan tüm erkeklere aynı kıyafetleri giyme emri verdi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ise, Rakka'nın 60 kilometre batısındaki Tavrah ilçesini kuşatıyor.

ABD'nin hava indirme operasyonuyla destek verdiği ve deniz piyadeleri gönderdiği operasyonda, Rakka-Tabka yolu da tamamen kontrol altına alındı.

ABD uçakları Rakka'ya bildiri dağıtarak sivillerden bot ve teknelere binmemeleri istendi. Metinde "ABD uçaklarının bölgede yaşayanlara attığı bildirilerde sivillerden bot veya tekne kullanmamaları isteniyor. Uyarı metninde "IŞİD silah ve militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor" ifadesi yer alıyor.