ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD ile Türkiye arasında varılan 120 saatlik ateşkes anlaşması kapsamında çatışmaların büyük çoğunlukla durduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması: Çatışmalar büyük oranda durdu

ABD ile Türkiye'nin dün vardığı anlaşmanın ihlal edildiği iddialarına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Çatışmalar büyük çoğunlukla durdu. Her şeyin tamamen durması biraz zaman alabilir. Bu tür durumlarda çatışmaların tamamen bitmesinin zaman alması normaldir." ifadesini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin de bulunduğu ABD heyeti perşembe günü Suriye'de ateşkese ilişkin Türkiye ile mutabakata varmıştı.

ABD İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YAPILACAK

Mutabakat kapsamında ABD'nin desteklediği YPG'nin ağır silahlarını teslim edip güvenli bölgeden çıkması karşılığında harekata "ara verildi".

YPG'nin 30 kilometre derinliğindeki güvenli bölge alanından çekilmesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolünde bölgede "güvenli bölge" kurulması ve harekatın bitirilmesi planlanıyor.

Anlaşma kapsamında güvenli bölgenin inşası ve icrası konusunda ilerleyen zamanlarda ABD ile işbirliği artırılacak.