ABD Türkiye Büyük Elçiliği, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in eşi Mounir Elkhamri'nin Şişli'de kaza yaptığına ilişkin haberlerle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Kazaya karışan kişi olan Mounir Elkhamri, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’in eşi değildir” denildi.

ABD Türkiye Büyükelçiliği: Kaza yapan kişi Başkonsolus’un eşi değil

ABD Türkiye Büyükelçiliği, 15 Aralık’ta yaşanan ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in eşi Mounir Elkhamri'nin, Şişli'de kaza yaptığına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ne yazık ki Türk medyasında ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği’ni ilgilendiren, 15 Aralık’ta gerçekleşen bir trafik kazasıyla ilgili doğru olmayan bilgiler yayınlanmaya devam etmektedir” denilerek kaza yapan kişinin konsoloslukta görevli bir diplomat olduğu fakat Başkonsolos Eadeh’in eşi olmadığı belirtildi.

ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ne yazık ki Türk medyasında ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği’ni ilgilendiren, 15 Aralık’ta gerçekleşen bir trafik kazasıyla ilgili doğru olmayan bilgiler yayınlanmaya devam etmektedir. ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği’nin bir mensubu söz konusu kazaya karışmıştır. Ancak, kazaya karışan kişi olan Mounir Elkhamri, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’in eşi değildir. Başkonsolos Eadeh, halen ABD Ankara Büyükelçiliği’nde görevli olan başka bir diplomatla evlidir.

Konuyla ilgili olarak Türk yetkililerle irtibat halindeyiz ve söz konusu kazada yaralanan kişiye acil şifalar diliyoruz."

Söz konusu olayda, Şişli’de sabah 05.00 sıralarında ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Mounir Elkhamri, resmi plakalı otomobille seyir halindeyken önündeki araca arkadan çarpmış ve sürücüsünün yaralanmasına neden olmuştu. Elkhamri’nin 2,40 alkollü olduğu da tespit edilmişti.

Daha önce söz konusu iddialara ilişkin Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, "Basında Yer Alan Haberlere İlişkin Açıklama: ABD Başkonsolosu’nun eşi, haberlere konu olan kaza sırasında İstanbul’da olmayıp, herhangi bir trafik kazasına karışmamıştır. Konuyla ilgili olarak Türk yetkililerle irtibat halindeyiz" denilmişti.