Afganistan’da bulunan ABD askerlerinin ülkenin güvenlik güçleriyle çatıştığı ortaya çıktı. Nangarhar vilayetinde yaşanan çatışmada 2’si ABD’li 8 asker hayatını kaybetti. Çatışmanın nedeni açıklanmadı

ABD ve Afganistan askerleri arasında çatışma

Dış Haberler Servisi

Afganistan’da ‘müttefik güç’ sıfatıyla bulunan ABD askerleri ile Afganistan güvenlik güçleri arasında ilginç bir şekilde çatışma yaşandığı ortaya çıktı. Afganistan’ın Nangarhar vilayetinde bulunan ABD Özel Kuvvetler’e bağlı askerler, destek sağladığı Afgan komandolar ve askerlerle çatıştı. 2 ABD, 6 Afgan askerinin hayatını kaybettiği, 6 Amerikan servis üyesinin de yaralandığı açıklandı.

Afganistan’da bulunan ABD Ordu Sözcüsü Albay Col Sonny Leggett, “Mevcut raporlar, ABD ve Afgan gücüne Afgan üniformalı bir kişinin makineli tüfekle ateş açtığını gösteriyor. Hâlâ bilgi topluyoruz ve saldırının arkasındaki neden şu anda bilinmiyor” açıklaması yaptı.

Nangarhar eyaleti meclis üyesi Sohrab Kadri ise “Ateş açan saldırgan çatışma sırasında öldürüldü” açıklaması yaptı. Olayla ilgili, ‘ABD ve Afgan askerleri arasındaki bir tartışma’ ya da ‘Afganistan ordusuna sızmış Taliban üyelerince gerçekleştirilmiş bir saldırı’ iddiaları ortaya atıldı ancak hiçbiri doğrulanmadı. Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Nangarhar vilayeti, hem Taliban’ın hem de IŞİD’in güçlü olduğu bir bölge olarak biliniyor. Olayın gerçekleştiği Şerzad bölgesinde, bölgedeki karayolu ve çevresindeki köylerden Taliban’ın temizlenmesi amacıyla operasyonlar yapılıyor.