ABD ve İngiltere, Kiev’deki büyükelçilik personellerinin ailelerine ‘ülkeyi terk etme’ çağrısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da benzer bir seçeneği düşünmesini istedi. Öte yandan ABD'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı devam ediyor.

ABD ve İngiltere’den “Ukrayna’dan ayrılın” çağrısı

ABD ve İngiltere, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki büyükelçilik personellerinin ailelerinin ülkeyi terk etmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı zorunlu olmayan personelinin de ülkeden ayrılmasına izin verirken, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da benzer bir seçeneği düşünmesini istedi.

Yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı önemli bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğu belirtildi. Bölgede güvenlik koşullarının "öngörülemez ve kısa sürede kötüleşebilecek olduğu" da ifade edildi.

İngiltere'den de Kiev Büyükelçiliği personeliyle ailelerine Ukrayna'yı terk etmeleri talimatı geldiği belirtildi. Londra hükümeti bu kararın gerekçesi 'Rus tehdidinin büyümesi' olarak açıkladı.

Twitter'dan paylaşılan açıklamada "İngiliz Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor ve gerekli çalışmaları yapmaya devam edecek" denildi.

ABD BİR YANDAN SİLAH SEVKİYATI YAPIYOR

ABD ayrıca Ukrayna’ya ‘askeri yardım paketi’ kapsamında silah sevkiyatı yapmaya devam ediyor.

Bugün ikinci kez silah sevkiyatı gerçekleştirildi. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov’a göre, ülkeye 80 ton silah gönderildi.

Ukrayna sınırına askeri birliklerini konuçlandıran Rusya ise Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığına yönelik iddiaları yalanlamıştı.