Türkiye’deki ABD ve NATO üslerinin, nükleer silah depolarının haritasını yayınlayan SOL Parti, “Bu işgal haritası değişsin istiyorsanız pusulada SOL Parti var. Oyunu SOL Parti'ye ver, bağımsızlık mücadelesine ver!” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
ABD ve NATO üsleri, nükleer silah depoları: SOL Parti’den ‘işgal haritası’

SOL Parti, Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri ile nükleer silah depolarını gösteren bir harita yayınladı, “Bu işgal haritası değişsin, üsler kapatılsın istiyorsan oyunu SOL Parti'ye ver” dedi.

SOL Parti’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda, Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri gösteriliyor. Ayrıca Türkiye’deki nükleer silah depolarının da işaretlendiği haritaya ilişkin videoda, ’68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş’in “35 milyon metrekare vatan toprağı Amerikan işgali altındadır” sözleri hatırlatılıyor.

Haritaya ilişkin açıklamasında, “Türkiye’de bulunan ABD ve NATO üslerini gösteriyor. Haritada ayrıca 7 ilimizdeki ABD’ye ait nükleer silah depolarını göreceksiniz” diyen SOL Parti, Deniz Gezmiş’in sözlerinin üzerinden neredeyse yarım yüzyıl geçtiğini hatırlattı.

“Yarım yüzyıldır emperyalizme bağımlı olarak şekillenen devlet katliamlarla ve cuntalarla devrimcileri ezerek, siyasal İslamcı gericiliği destekledi” denen açıklamada, “ABD’nin yeşil kuşak projesiyle büyütülen siyasal İslamcılık, Erdoğan’ı BOP Eş Başkanı olarak iktidara taşıdı. 21 yıllık AKP iktidarı sonunda halka ait varlıklar emperyalist tekellere satıldı. Ülkemiz ABD yörüngesinde savaşlara sürüklendi. Yeni üslerle bu harita ortaya çıktı” ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti’nin açıklamasının devamında, “Bu işgal haritası değişsin, üsler kapatılsın istiyorsan oyunu SOL Parti'ye ver, bağımsızlık mücadelesine ver!” çağrısı yapıldı.

Görsel: SOL Parti