Hatay’daki Gezi Direnişi sırasında gaz kapsülüyle başından vurularak öldürülen Abdullah Cömert’in Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davasının ilk duruşması bugün saat 9.00 da Hatay Adliyesi’nde görülmeye başlandı.

Abdocan için adalet için...

Hatay’daki Gezi Direnişi sırasında gaz kapsülüyle başından vurularak öldürülen Abdullah Cömert’in Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davasının ilk duruşması bugün saat 9.00 da Hatay Adliyesi’nde görülecek. 3 Haziran 2013’te Hatay Antakya’da Gezi parkı eylemleri sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmiş bunun üzerine sanık Ahmet Kuş hakkında kasten öldürme suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.Cömert ailesinin avukatlarının polis Kuş hakkında yaptığı görevden alma ve tutuklama talepleri reddedilmiş ayrıca Kuş’un avukatının duruşma öncesi yaptığı başvuruyla, davanın başka ile nakledilmesi talebinde bulunulmuştu.

Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. Abdullah Cömert'in ölümüne sebep olan polis memuru Ahmet Kuş mahkemeye gelmedi.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek de duruşmayı takip etmek üzere adliye gelirken, Cömert ailesi adliyeye girişinde konuşlanmış olan polislere tepki gösterirken,  Adliye önünde toplanan çok sayıda kişi ise sloganlar attı.

Mahkeme salonunun fiziki şartlarından dolayı içeriye sadce Cömert'in birinci derece yakınları, milletvekili ve avukatlar alındı.

12.06/ Hatay
Katil Ahmet Kuş'un tutuklama talebi reddedildi, Davanın nakli için Yargıtay'ı bekleme kararı alındı. Duruşma 15.09.2014 tarihine bırakıldı.
via @AvTolgaCAKIR

11.00 Hatay
Sanık polis Ahmet Kuş'un tayini çıkmış ancak neresi olduğu söylenmiyor . 4 günlük rapor aldığı avukatları tarafından doğrulandı.
Sanık vekili: sanık tayin talebinde bulundu, kabul edildi, ancak neresi oldugunu söyleyemeyiz

10.57 Hatay
Sanık avukatı: Masumiyet karinesi ile , Masum bir kişinin bir gün dahi içerde yatmaması,özgür olması gerekir,müvekkilimizin masum olduğuna inanıyoruz .

10.55 Hatay
sanık avukatı: müvekkilimizin mağdur olmaması için tutuklanmamasını talep ediyoruz davanın güvenlik nedeni ile başka ile alınmasını talep ediyoruz.

10.50 Hatay
Adnan Cömert konuşuyor: Sanığın avukatı AKP adayıydı. Bu sayede mi dosyayı sizin bile haberiniz olmadan Ankara'ya gönderdi? bütün polisler bizim nazarımızda potansiyel katildir, çünkü hiç hesap vermiyorlar, yargılanmıyorlar...

10.46 Hatay
Zafer Cömert: Hatay'dan davayı kaçırmak istiyorsunuz, kaçırın,biz umutlu değiliz, kararlıyız, ne olursa olsun o dosyayı önünüze getirteceğiz.

10.45 Hatay
Abi Zafer Cömert; Sizler Halk'ın değil, Başbakan'ın Hakimlerisiniz!" Hic bir sucu olmayan insanları tutukluyorsunuz.kardeşimi, ethem'i, berkin'i vurup öldüren katiller hala dışarıda. kardesimin katili 13 aydır serbest! Adaletiniz bu mudur! her şey bizim vergilerimizle yapılıyor,Emine Hanım'ın bileziklerini bozdurarak mı ödeniyor maaşlarınız?

10.37 Hatay
Zafer Cömert: Babam 13 aydır katili saklayan koruyan mahkemeye gelmeyi reddetti,sizin adalet sağlayacagınıza inanmıyor.Sizin adınıza üzüldüm.
via @ApoUyan

10.35 Hatay
Hatice anne mahkemenin başka ile alınmasına tepki gösterdi.: "ben magdurum ben hastayım ben başla yere gitmek istemiyorum. Oğlum barış için halk için özgürlük için sokağa çıktı."

10.15 Hatay
Avukatlar sanık Ahmet Kuş'un tutuklanmasını talep etti. Mahkeme bu konuda karar vermek üzere 5 dk. ara verdi

10.12 Hatay
Dışarda destek için bekleyenler barikatları yıktı.

10.05 / Hatay
Adliye önünde kurulan polis barikati yıkıldı kitle adliye bahcesine girmek istiyor..

v/ @GazetecilerAgi

10.04 Hatay
Aile ve avukatlar dışarıda destek için gelenlerin polis müdahalesine ve aşırı sıcağa karsı mahkemeye alınmasını istediler.Talep kabul edilmedi.

09.55 Hatay
Bu bir dönem yargılamasıdır,bu dönem geçecek, bu dosyayı sizin önünüzden kaçıran bürokratlar tarihin çöplüğüne dahi gidemeyecektir

09.50 Hatay
Duruşma Basına ve halka kapalı devam ediyor. Basın mensupları içeri alınmıyor.

09.45 Hatay
Av.Ömer Kavili;sürücü,gözlemci ve gaz atan,ve de amirleri sanık olmalıdır. Sadece Ahmet Kuş'un sanık olması doğru değildir

09.25 Hatay
"Abdullah Cömert'i gaz fişeği ile kafasından vurarak öldüren polis Ahmet Kuş halen hatay'da görev başında . Duruşmaya gelmedi. "

09.15 Hatay
A.Cömert duruşmasında mahkeme başkanı davanın naklinin talep edildiğini bu konuda henüz bir karar verilmediğini söyleyerek duruşmaya başladı, yanısıra mahkeme salonuna aileden başka kimse alınmıyor. dışarıdan içeri girmek isteyenler tepki gösteriyor.

09.07 Hatay
Duruşma başlamak üzere. Aile yerini aldı.
via @AvTolgaCAKIR

09.05 Hatay
Abdullah Cömert için kalabalık adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

Kaynak: Ötekilerin Postası