Abdullah Cömert’in ailesinin yaşadığı eve saldırı gerçekleştirildi. BirGün’e konuşan Adnan Cömert, “Kapıyı kırabilselerdi ölümle sonuçlanacak bir olay yaşanabilirdi” ifadelesini kullandı

Abdocan’ın ailesine saldırı

UĞUR ŞAHİN ugursahin@birgun.net @uugurs

Hatay’da 2 Haziran 2013’teki Gezi Direnişi sırasında polis tarafından atılan biber gazı kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ailesinin yaşadığı eve saldırı gerçekleştirildi. Saldırı, önceki gece saat 00.30 sıralarında Abdullah Cömert’in evinin bulunduğu Antakya’nın Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cömert Ailesi’nin oturduğu mahallede oturan kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırı, daha önce de yaşandı.

‘Sahte rapor aldılar’
Cömert Ailesi, mağdur duruma düşürüldüklerini, saldırganların ise sahte rapor alarak kendilerinden şikâyetçi olduğunu söyledi. BirGün’e konuşan Abdullah Cömert’in abisi Adnan Cömert, saldırı sırasında evde hasta annesi ve engelli kardeşiyle olduğunu ifade ederek, saldırgan grubun oldukça kalabalık olduğuna dikkat çekti. Abdullah Cömert’in vefatından önce de aralarında tartışma olduğunu ancak bu tartışmanın Abdullah Cömert’in vefatından sonra daha da çok arttığına işaret eden Adnan Cömert, şunları söyledi: “Evimize saldırıp bizi ölümle tehdit edip kapıyı kırmaya çalıştılar. Polis gelene kadar kapıyı açmadık. Bilmiyorum ne istiyorlar bizden ben de anlayamıyorum. Ne için bu kadar saldırganlar? Biz kendi halimizde insanlarız. Evden işe işten eve evden hastaneye. Zaten bir sürü davamız var. Hastaneden ve davalardan kafamızı kaldıramıyoruz. Karakola gittik, polis memurları ifademizi aldı. Sonra baktık ki onlar hastaneden darp raporu almışlar. Bizdeki kameranın çalışmadığını zannetmişler. Cama vururken birisinin kolu parçalanmış, birisi kapıya vururken kolu kırılmış. Zaten görüntülerde bu mevcut.”

Adnan Cömert, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Polis gelene kadar kapıyı açmadık. Çok kalabalıklardı. Ölümle sonuçlanacak bir olay olabilirdirdi kapıyı kırabilselerdi.”