Abdülkadir Selvi: Brunson'ı havada görebiliriz

Türkiye ile ABD arasındaki kriz devam ederken, Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi’nin Pastör Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasının ‘imkânsız olmadığını’ yazması dikkat çekti. Selvi, bugünkü yazısında Brunson’la ilgili hukuki durumun ayrıntılarını verirken, “Yeni bir belge ve yeni bir bilgi ortaya çıkması durumunda Brunson’ı havada görmemizin önünde bir engel yok. Uzun tutukluluk süresinin psikolojisini bozduğu yönünde bir rapor yeterli olabilir” ifadelerini kullandı.

Brunson’ın avukatının tutukluğa her ay itiraz etme hakkının bulunduğunu hatırlatan Selvi, “Şu anda adli kontrolde tutulduğu için bir ayı dahi beklemesine gerek olmadığı söyleniyor” diye yazdı. “Ama Türkiye ile ABD arasında yaşanan “Büyük Brunson Savaşı”ndan sonra bu mümkün mü?” diye soran Selvi’nin, “Bizim de “Bu krizi iyi yönetebildik mi?” diye şapkayı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor” ifadeleri dikkat çekti.

Yazısının sonunda yaşananların siyasi bir yüzü olduğunu belirten ve ABD’nin dolar üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a diz çöktürmek istediği yorumunu yapan Selvi, “Brunson olayı bitse başka bir kriz çıkaracaklarından kuşku yoktur” dedi.