Abdülkadir Selvi, fiyat artışlarından bahsettiği yazısında tüm yandaşları kıskandıracak, Erdoğan’ın kendisini dahi şaşırtacak ifadeler kullandı. Selvi, devletin fiyat artışlarına karşı attığı etkisiz adımları Erdoğan’ın bonkörlüğüne, babacanlığına bağlarken, “Erdoğan fiyat artışlarından dolayı büyük bir acı yaşadığını hissediyorum” dedi.

Abdülkadir Selvi: Erdoğan’ın fiyat artışlarından dolayı büyük bir acı yaşadığını hissediyorum

Yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini dahi şaşırtacak bir Erdoğan güzellemesiyle yandaşlık çıtasını yeni bir boyuta taşıdı. Selvi, “Erdoğan fiyat artışlarından dolayı büyük bir acı yaşadığını hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Selvi, bugünkü, “Elektrik indirimi hangi işletmeleri kapsayacak?” başlıklı yazısında devletin vatandaşına karşı zorunlu biçimde atması gereken koruyucu adımları Erdoğan’ın ‘iyiliğine’, ‘vicdanına’ bağlayan ifadeler kullandı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan milletin derdiyle dertlenen bir lider. Garip gureba babası. O nedenle fiyat artışlarından dolayı büyük bir acı yaşadığını hissediyorum. Çare bulmak için çırpınıyor” diyen Selvi, “Pandemi sürecinde de insanların işten çıkarılmaması için kısa çalışma ödeneği getirdi. Yoksa bizim işverenlere kalsa yüzbinleri sokağa atarlardı. Biz bunu 2001 krizinde gördük. Hem o, pandemi süreci gibi küresel bir kriz değildi” ifadelerini kullandı.

Selvi, yazısının devamında da devletin mecburen atması gereken adımları Erdoğan’ın ‘bonkörlüğüne’, ‘babacanlığına’ bağladı:

“Fiyat artışları karşısında vatandaşı korumak için asgari ücrette yaptığı artış, gıdada da KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e çekilmesi, elektrik tarifesinin meskenlerde 150 kilovat saatten 210 kilovat saate yükseltilmesi, gübrede sağlanan yüzde 30’luk indirim. Elbette ki ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Bu alınan tedbirlerle sıkıntının tamamen ortadan kalkması söz konusu değil. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan samimi bir çaba gösteriyor.”