Abdülkadir Selvi 'MİT’le ilgili gizli talimat'ın detaylarını yazdı

Hürriyet'in AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, MİT'in, TSK içerisinde istihbarat çalışması yapmasını yasaklayan gizli talimatın detaylarını yazdı.

​Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sedat Ergin'in MİT ile ilgili yazdığı yazıyı değerlendirdi.

Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in 1 Haziran'da gazetedeki köşesinde yazdığı MİT yazısında belirttiği "MİT'in TSK içerisinde operasyon yapmasına engel olan talimat"ın detaylarını aktaran Selvi, talimattaki imzanın Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e ait olduğunu açıkladı.

İşte Abdulkadir Selvi'ni bugünkü yazısından konuyla ilgili bir bölüm;

O soruyu ancak Sedat Ergin sorabilirdi. O da sordu.

1 Haziran tarihli, 'MİT’le ilgili gizli talimat neydi?' başlıklı yazımda yer alan, MİT’in TSK içinde istihbarat yapmasını yasaklayan gizli talimatın tarihini sordu. Zaten peşindeydim.

MİT’in TSK içinde istihbarat yapamaması tartışması, 15 Temmuz darbe girişiminin MİT tarafından neden daha önce haber alınamadığına ilişkin soru üzerine başlamıştı. MİT, TSK içinde istihbarat yapma yetkisinin olmadığını hatırlatmıştı.

Halen yürürlükte olan, ‘MY 114-1(C) kodlu’ talimatla MİT’in TSK içinde istihbarat yapması yasaklanmış. Tabii bir talimat varsa onun tarihini ve altında kimin imzasının bulunduğunu da vermek gerekiyor. Ayrıca yasak talimatı olduğuna göre demek ki MİT daha önce TSK içinde istihbarat yapabiliyormuş. MİT her zaman TSK içinde istihbarat yapabiliyordu da bu ‘MY 114-1(C) kodlu’ talimatla mı ortadan kalktı, yoksa MİT’e TSK içinde istihbarat yetkisi sadece kaldırılan o talimatla mı verildi, o da ayrı bir tartışma konusu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ