Gezi Direnişi sırasında Hatay'da öldürülen Abdullah Cömert'le ilgili dava bugün görüldü. Savcının uyuduğu dava 3 Şubat 2015'e ertelendi

Abdullah Cömert davasında hakim uyudu, dava ertelendi

Hatay'da polis Ahmet Kuş tarafından atılan biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in davası görüldü.. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis Ahmet Kuş’u duruşmaya çağırmayarak,  Mersin’de ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden sorgulamaya, tanıkları ise Hatay’da dinlemeye karar verdi.

Yine Gezi Direnişi sırasında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasında olduğu gibi savcının uyuması duruşmaya damga vururken, davanın 3 Şubat 2015'e ertelenmesine karar verildi.

***

DURUŞMADAN...

19.14 Ara bitti, heyet yerini aldı, heyetin reddi ile ilgili gerekçelerin bildirilmesi için 20 gün süre verilmesine, duruşmanın 3 şubat olarak ertelenmesine karar verildi. (via@apouyan)

18.56 Mahkeme heyeti hiçbir açıklama yapmadan tekrar ara verdi

18.49 Zafer Cömert: kardeşimi devlet memuru öldürdü, siz de devlet memurusunuz, birbirinizi kolluyorsunuz, burada adalet yok!

18.45 Hatice Cömert: Ben yaşlıyım, ilaçlarım cebimde, çocuğumun fotoğrafına yüzüne bak, hatay'da adliye yok mu?reddediyorum sizi hakim bey"

18.35 Avukat: Sizleri reddetmemize rağmen hala burada işlem yapmaya çalışmanız, sizin tarafsız olmadığınızın bir göstergesidir.

18.30 Savunma Av.: Hakimin reddetme talebimizin nedeni; hakimin fiziksel olarak burda olmasına rağmen ruhsal olarak adaletin yanında olmamasıdır. Sizin bu kararlarınızın yıkılmayacağına inandığınızdan, güvendiğiniz dağlara kar yağsın diye redd-i hakim talebinde bulunuyoruz. Sizde bu konuyu araştıracak çabayı göremedik. Eğer cd'lere baksaydınız, eylemlerde hiçbir şiddet unsuru olmadığını görecektiniz. Verdiğiniz tüm kararlar gerekçesiz. Ve hala hiçbir gerekçe göstermeden video konferansa devam etmek istiyorsunuz. (via@serdarcalik)

18.23 Video konferans sistemiyle sanığın bulunduğu odaya bağlantı var. Savunma avukatları redd-i hakim taleplerinin nedenlerini okuyor.

18.00 Avukatlar sanığın SEGBİS ile dinlenmesine itiraz etti, savcı itirazları reddetti.
          Ara karar; SEGBİS itirazı red edildi, duruşma devam ediyor.
          Salondaki tüm avukatlar ara karara isyan ediyor.
          Alkışlarla heyet protesto ediliyor. Zabıt katibi duyduğunu yazmıyor, avukatlar itiraz ediyor. (via @@seldalkan )

17.42 Mahkeme heyeti savcının  mütalaasını görüşmek için mahkemeye ara verildi

17.30 Uyurken yakalanan savcı, görüntü alınmasının engellenmesini talep etti. Avukatlar da hakimden savcının uyumasının engellenmesini talep etti.

16.55 Hatice Cömert: Korkmuyorum, Tayyip Erdoğan dedi ki "emri ben"verdim, çocuğumun hakkını savunun Hakim bey. (via@seldalkan)

16.30  Mahkeme salonunda uyuyan savcı, bir yurttaşın uyarısıyla uyandı. Duruşmaya 15 dakika ara verildi.

16.00 Savunma avukatı: Salondaki kamera sistemini açmasını talep etmemize rağmen, mahkeme başkanı bu isteği yapmamış, tutunak altına almamıştır.

15.45 Savunma avukatı: Sanık güvenliği gerekçesiyle nakil istemiştir. Buna itirazlarımız kayda bile alınmadan dosya yargıtaya gitmiştir.

15:44 Savunma avukatı konuşuyor: Biz bu yargılamanın Hatay'da yapılmasında hala ısrarcıyız. Bu nakilin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.(via @serdarcalik)

15.05 Avukatların taleplerini zapta geçirmeyen hakim salonu terk etti.

14.56 Mahkeme heyeti salona geri geldi. Az önce içeri alınmayan savunma avukatlarını salona çağırdı.

14.51 Mahkeme başkanı ve heyeti duruşma salonunu hiçbir şey söylemeden terk etti.(via @serdarcalik )

14:50 Avukatlar salondaki kameramın açılmasını talep ediyor. Mahkeme başkanı söylenmesine rağmen bunu tutanağa geçirmiyor. (via @serdarcalik )

14.39 Polis, avukatların mahkeme salonuna girişine engel oluyor. (via @serdarcalik )

14.17 Chp Milletvekili Mahmut Tanal ve Özgür Özel Basın açıklaması yapıyor. Tanal, " Polis devleti hali alan iktidar, duruşmayı buraya taşıyarak kamuoyunu zayıflatmak istedi. Biz peşini bırakmayacağız." dedi.

14:12 Avukat Can Atalay, adliye binasında polisin kanunsuz video çekimine itiraz ediyor.(via @serdarcalik)

14.07 CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de Balıkesir Adliyesi'ne geldi

13.41 Hatice Cömert duruşma saatini polis ablukasında bekliyor

13.30 Abdullah Cömert'in duruşması 14.30'da başlayacak. Adliye dışında aileye destek devam ediyor.

Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük, Berkin'in babası Sami Elvan ve Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan da destek için duruşmaya geldi.

Anne Hatice Cömert üst aramasının ardından duruşmanın yapılacağı Balıkesir Adliyesine giriş yaptı

Balıkesir Adliyesi çevresi polis ablukasında... Adliye çevresinde "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganı atılıyor...

Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, "Duruşma neden Balıkesir'de, oğlum Hatay'da katledildi" diyor...