11. Cumhurbaşkanı Gül, Ayazağa Kasrı'nda yaptığı basın açıklamasında adaylığının söz konusu olmadığını söyledi. Gül, toplantı sonrasında gazetecilerden soruları kabul etmedi

Abdullah Gül: Geniş mutabakat oluşmadı, aday değilim

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Ayazağa Kasrı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Abdullah Gül, basın açıklamasında 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığıyla ilgili iddialara açıklık getirdi. Başkanlık konusunun Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun talebiyle ortaya çıktığını aktaran Gül, adaylıkla ilgili kendisinin herhangi bir organizasyonunun olmadığı söyledi. Ancak görüşmeler sonrasında geniş bir mutabakatın olmadığı ifade eden 11. Cumhurbaşkanı, " Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareket benim dışımda gelişti. Çok geniş bir mutabakat olursa üzerime düşeni yapmaktan kaçmayacağımı söyledim. Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Bir tarfatan bilgi ve tecrübelemle gelecekle ilgili bir kaygı varken toplumun genelinde böyle bir talep varken bunun uzağında durmak gibi bir sorumsuzluk göstermeyeceğimdir. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" dedi.

Gül, kendisini eleştiren AKP'lilere de cevap verdi ve şunları söyledi: "AK Parti'den bazı arkadaşlarımın benimle ilgili ileri geri konuşmaları... Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok, herhangi bir sıkıntım da yok. Ben sadece politikalar ve gelecek vizyonuyla ilgileniyorum. Seçimler bir gün biter kendi gerçeğimizle karşı karşıya kalırız. Bütün siyasi tarih, tecrübeler şunu göstermiştirki bunun dışındaki enerjiler beyhudedir. Ayrılıklar demokrasinin gereğidir ama hiçbir zaman düşmanlık anlamına gelmez."

***

Basın, Gül'ün açıklamasını Ayazağa Kasrı'nda yoğun bir katılımla takip ediyor.