Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil’de koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan yaşamını yitirdi

Koronavirüs nedeniyle Erbil'deki bir hastanede tedavi gören Osman Öcalan'ın bu sabah saat 04.30'da yaşamını yitirdiği duyuruldu.

RUDAW’ın haberine göre Osman Öcalan, bir süredir Erbil'deki bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Osman Öcalan'ın arkadaşlarından biri, Öcalan'ın 25 gündür koronavirüs tedavisi gördüğünü ve 'konuşma güçlüğü çektiğini' ifade etti.

Osman Öcalan'ın Temmuz 2021’de geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiği yönünde bilgiler gelmiş, ailesi ise Öcalan’ın felç geçirdiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıklamıştı.

MEHMET ÖCALAN: CENAZESİNİN TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİNİ BEKLİORUZ

Kardeşinin ölüm haberini alan Mehmet Öcalan, DHA'ya yaptığı açıklamada "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz” dedi.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

1958 yılında Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde doğan Osman Öcalan, 1978 yılında kurulan PKK'ye katılmadan önce, 2 sene Libya'da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü.

1986'da PKK Merkez Komitesi'ne, 1990'larda ise PKK Yürütme Komitesi'ne katıldı.

Osman Öcalan, PKK’den ayrıldıktan sonra 2004’te Erbil’e yerleşmişti.

Osman Öcalan'ın yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde TRT Kurdi’ye çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’yi eleştiren ifadeler kullanması tartışma yaratmıştı.