Kahramanmaraş’ta yaşayan Özdemir ailesinin evi, 6 Şubat depremlerinde yıkılmıştı. Başlarını soktukları konteyneri ısıtamayan Ümmihani ve Ali Özdemir, çadırda kalmaya başladı. Ailenin kapısını dün devlet yetkilileri çaldı ve şöyle dedi: “Oğlunuz Müslüm Özdemir şehit oldu”… Çiftin kaldığı çadıra 10 tane ısıtıcı bırakıldı. Valilik ise ailenin çadırda yaşamadığını savundu.

Acı haberi soğuk çadırda aldılar: “Evladınız şehit oldu”
Fotoğraflar: DHA

Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs noktasına sızmaya çalışan PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaşamını yitiren 9 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in Kahramanmaraş’taki depremzede ailesi, acı haberi, kaldıkları soğuk çadırda aldı.

Ailenin evinin 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldığı, şehidin annesi Ümmihani ile babası Ali Özdemir çiftinin yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi. Çiftin kaldığı çadıra acı haber sonrası 10 adet ısıtıcı bırakıldığı görüldü. 

DHA'nın aktardığına göre Merkez Dulkadiroğlu ilçesinin Şerefoğlu Mahallesi'ndeki çadırda yaşayan baba Ali-Ümmihani Özdemir çiftine acı haber, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve yetkililer tarafından verildi. 3 çocuklarından tek oğlu olan Müslüm’ün hayatını kaybettiğini öğrenen Özdemir çifti gözyaşlarına boğulurken ailenin yaşadığı çadır bölgesine Türk bayrakları asıldı.

Müslüm Özdemir

“EVLENMEDEN ÖNCE SİZE EV ALACAĞIM”

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, acı habere çok üzüldüklerini belirterek şunları söyledi:

“Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı.”

KONTEYNERİ ISITAMADIKLARI İÇİN ÇADIRDA KALIYORLARDI

Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade ederek, "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi.

VALİLİKTEN FOTOĞRAFLARA RAĞMEN YALANLAMA

Kahramanmaraş Valiliği, bugün saat 13.57’de Özdemir ailesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Fotoğraflara rağmen ailenin çadırda yaşadığı yönündeki haberlerin “gerçeği yansıtmadığını” savunan Valilik, “Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimizden hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir.

Şehit haberinin ailesine ulaştırılmasının hemen sonrasında Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımız tarafından mahallede bulunan taziye evi, tören alanı ve taziye yeri olarak belirlenmiştir.

Devletimiz, depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan tüm vatandaşlarımıza TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutlarını yapmaktadır. Konutların, depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Şehidimizin ailesi de kırsal mahallemizde ikamet etmektedir ve hak sahibidir. Aile için Kalıcı Köy Konutu kısa sürede yapılarak teslim edilecektir.

Lütfen asılsız ve algı amaçlı paylaşımlara itibar etmeyelim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."