Rojava’da yaşamını yitiren Aziz Güler’in ailesi, cenazenin kendilerine verilmemesi üzerine bir mesaj yayınladı: Tarifi imkânsız acımızı kısmen azaltmak için oğlumuzu bize verin

Acımızı azaltmak için oğlumuzu bize verin

OKTAY EVSEN

IŞİD’e karşı savaşmak için gittiği Rojava’da yaşamını yitiren ve cenazesi ailesine teslim edilemeyen Türkiyeli devrimci Aziz Güler’in ailesi bir mesaj yayınladı. Günlerdir çocuklarının cenazesini alamayan Güler ailesi yayınladığı mesajda “Oğlumuzun naaşını devlet bize vermiyor. O’nun ruhu ve bedeni ancak doğup büyüdüğü bu topraklarda, çok sevdiği halkının ve arkadaşlarının yanında huzura kavuşacak” dedi.

Yalnız bırakmayacağız

Anne Elif Güler, baba Mehmet Güler, ağabeyi Ersin Umut Güler ve ailenin avukatı Sinan Varlık imzasıyla yayınlanan mesajda. Aziz’imizi yaşarken hiç yalnız bırakmadığımız gibi kaybettikten sonra da yalnız bırakmayacağız. Bunun için oğlumuzun naaşını istiyoruz. O’nu her gün ziyaret etmek için, O’na olan hasretimizi biraz olsun gidermek için, O’nu her zaman sevgiyle kucaklamak için bedenini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Acımıza saygı duyun

Mesajda şöyle denildi: “Oğlumuz Aziz Güler’i 21 Eylül’de Rojava’da kaybettik. Naaşı şuan orada. Oğlumuzun cenazesini devlet yetkilileri bize vermiyor. Aziz, bu toprakların çocuğu. Bu topraklarda doğdu, büyüdü, okudu, çalıştı, yoksul insanlar için mücadele etti. Şimdi O’nu kaybettik. O’nun ruhu ve bedeni ancak doğup büyüdüğü bu topraklarda, çok sevdiği halkının ve arkadaşlarının yanında huzura kavuşacak. Aziz’imizi yaşarken hiç yalnız bırakmadığımız gibi kaybettikten sonra da yalnız bırakmayacağız. Bunun için oğlumuzun naaşını istiyoruz. O’nu her gün ziyaret etmek için, O’na olan hasretimizi biraz olsun gidermek için, O’nu her zaman sevgiyle kucaklamak için bedenini istiyoruz. Oğlumuzun cenazesini ailemizin yaşadığı İstanbul’da defnetmek istiyoruz. Ancak başvurduğumuz makamlar Rojava’dan hiçbir cenazeyi Türkiye’ye kabul etmediklerini, bakanlar kurulu kararı olduğunu söylüyorlar. Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz. Acımızı yaşamamıza izin verin. Acımıza saygılı davranın. Tarifi imkânsız acımızı kısmen azaltmak için oğlumuzu bize verin.”

Gerekeçe Bakanlar Kurulu

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Göztepe taraftarı Aziz Güler, Rojava’da mayına basarak yaşamını yitirmişti. Cenazesi bakanalr kurulu kararı bahane edilerek ailesine teslim edilmiyor.