Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde eşcinsellere yönelik sözlerinin ardından başlayan tartışmalar devam ederken Denizli Acıpayam’da İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Soysal’dan sosyal medya üzerinden homofobik cümleler kullanması tepki çekti

Acıpayam İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nden homofobik paylaşım

BİRGÜN İZMİR

Ankara Barosu, salgın hastalıkların olmasını “eşcinselliğe ve nikahsız yaşamaya” bağlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sert tepki göstermesi ardından tartışmalar devam ediyor.

Ankara Barosu’nun açıklamasına Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal’dan homofobik açıklama geldi. Görevi çocukların eğitiminden sorumlu olan Adem Soysal yaptığı paylaşımda, Ankara Barosu’nun açıklamasını alıntılayarak, 8-9 nasil önce diyip aslında ne demek istediğinizi çok iyi biliyoruz pçler..gidin gtnzü verin evinizde kimse karışmıyor size. Bunu açık hale getirip lüt kavmi gibi herkesi yakacaksınız..kalbiniz iyice körelsin doğru yolu görmeyin. Terbiyesizler, siz kimsiniz olum açıklama yapyrsn ifadelerini kullandı. Açıklamalarının ardından birçok tepki ile karşılaşan Sosyal, mesajını sildiği ve sosyal medya hesaplarını temizledi.

acipayam-ilce-milli-egitim-sube-muduru-nden-homofobik-paylasim-726150-1.

"BİR EĞİTİMCİYE YAKIŞMAYAN ÜSLUP KULLANANLARDAN KURTARILMASI GEREKTİĞİNİ YİNELİYORUZ"

Eğitim Sen Denizli Şubesi yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “İktidarın dini kullanan söylemlerinin ardından giden bir müdür daha yaşam hakkına saldırı ve hakaret içeren açıklamalarıyla çağdışı yaklaşımlarının sonsuz örneklerinden birini daha göstermiştir. Bizler özgürlüklerin ve bilimin savunucusu Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak Acıpayam İlçe Milli Eğitim şube müdürünü açıklamalarından dolayı kınıyor ve eğitimin bir eğitimciye yakışmayan üslup kullananlardan kurtarılması gerektiğini yineliyoruz. Yaşanabilir bir dünya için laik ve bilimsel eğitimin önemini vurgulamaya ve çocuklar tecavüze uğrarken susup kişisel özgürlükleri lanetleyen bu anlayışla savaşmaya devam edeceğimizi bildiririz” denildi.

acipayam-ilce-milli-egitim-sube-muduru-nden-homofobik-paylasim-726151-1.