Vergi rekortmenleri listesinde yer alan avukat Gönenç Gürkaynak ile televizyon programcısı Acun Ilıcalı arasında 'vergi' tartışması çıktı. İkili Twitter üzerinden atıştı

Acun Ilıcalı ile Gönenç Gürkaynak arasında 'vergi' tartışması

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da televizyoncu Acun Ilıcalı ile vergi rekortmenleri listesinde yer alan avukat Gönenç Gürkaynak arasında 'vergi' tartışması çıktı.

Tartışma Gürkaynak'ın "Acun Ilıcalı Avrupa'da kulüp satın alacakmış. 2018'de vergi rekortmenleri arasında 83. sırada. Ben o listede 9. sıradaydım. Avrupa'da kulüp satın alamam," sözleriyle başladı.

ILICALI YANIT VERDİ

Gürkaynak'a yine Twitter'dan yanıt veren Acun Ilıcalı, "Bence de kulüp alamazsın 8 ayrı ülkenin en büyük televizyonlarına prodüksüyon yapmıyor olabilir misin? O bahsettiğin listede ben en az 10 yıldır varım. Verdiğin verginin reklamını yapmak için beni kullanma, çirkin şeyler bunlar..." dedi. Gürkaynak ise yanıt olarak "Vergi vermek suretiyle reklam teorisini bilemem ama Avrupa'dan futbol takımı alamayacağım konusunda mutabıkız. Ben de öyle yazmışım zaten. Alamam," ifadelerini kullandı.

Gürkaynak bir takipçisinin "Vergi kaçırdığını mı söylüyorsunuz" sorusu üzerine ise "Kaçınamamak ve kaçınmamak arasındaki farktan haberim var ve kaçınmadım, diyorum," yanıtını verdi.

Katıldığı canlı yayında Avrupa'dan bir futbol kulübünü satın alabileceğini söyleyen ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın bunun için Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard ile temasa geçtiği ileri sürülüyordu.

Avukat Gönenç Gürkaynak, 2018 yılı vergi rekortmenleri listesine 9. sıradan giriş yaparak adını duyurmuştu. ELİG Avukatlık Bürosu Yönetici Ortağı olarak ödediği 25.404.692,06 lira vergiyle listeye giren Gürkaynak, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gürkaynak, Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.