Adalet Bakanı Gül, dün jet hızıyla açılan soruşturmanın ardından CHP'li Özkoç'un dokunulmazlık fezlekesinin Meclis'e gönderildiğini bildirdi

Adalet Bakanı Gül: Savcılık fezlekesi TBMM’ye sevk edildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili, "Fezleke Meclis'e gelmiştir. Bundan sonraki süreç Meclis'in takdiridir. Artık bu süreci Meclis işletecektir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM'de basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığın soruşturma başlattığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanına hakaret suçu resen soruşturmaya imkan bulunan konulardan birisi. Resen ya da şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Soruşturma açılması ne demek? Fezleke hazırlanması demek, milletvekili olduğu için. Fezlekenin prosedürü işlemektedir. Soruşturma ile birlikte fezleke bakanlığımıza gönderildi. Fezleke Meclis'e gelmiştir. Bundan sonraki süreç Meclis'in takdiridir. Artık bu süreci Meclis işletecektir. Türkiye bir hukuk devletidir. Tüm hukuk yolları Anayasa ve kanunlar çerçevesinde işlemektedir. Artık süreç TBMM'de. Bundan sonra yapılacak takip Meclis'in işidir. Meclis'te olan iradeye karşı kimsenin bir şey söyleme imkanı yoktur. Şu anda savcılık, yargı yoktur. Meclis'te olan iradeye karşı kimsenin artık bir şey demeye hakkı yoktur" diye konuştu.

Bakan Gül, Engin Özkoç'un sözlerine ilişkin de, "Farklı düşüncede olabilirsiniz; ama kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Dünyanın her yerinde devlet başkanlarına hakaret etmek suçtur. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Fezleke hazırlanmıştır. Hele seçilmiş bir Cumhurbaşkanına hakaret etme hakkına kimse sahip değildir. Türkiye hukuk devletidir. Hele bu dönemde daha bir birliktelik içeresinde olmak hepimizin ortak duygusudur" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında,Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri nedeniyle dün jet hızıyla açılan soruşturmanın ardından bugün aynı hızda fezlekenin imzalanıp Meclis'e gönderildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirenlere yönelik "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaltır, haindir" sözlerinin ardından mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir" demişti.

Özkoç ayrıca, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın BOP eş başkanı olduğunu söylediği videoyu izleterek Kimmiş eş başkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. İslâm aleminde, ABD'nin emperyalist çıkarlarına uygun hareket eden ve Müslümanların katledilmesini sağlayan kişiye ne denir? Haysiyetsiz denir, onursuz denir, şerefsiz denir, hain denir." ifadelerini kullanmıştı.

Özkoç'un basın toplantısının ardından TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da CHP Grup Başkanvekili Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla resen soruşturma başlatmıştı.

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”