Adalet, davaya sahip çıkarak gelir

Emek Servisi

Sakarya Hendek’te yaşanan ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği Coşkunlar Havai Fişek fabrikası patlaması davasının 2’nci duruşması yarın Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hendek Davası Avukatları da dayanışma çağrısı yaparak herkesi davaya, ailelere destek olmaya çağırdı. 5’i tutuklu 7 sanığın bulunduğu dava için yapılan çağrıda “Bu katliam ile sonuçlanan iş cinayetinde sorumluların gereken cezayı alması ve toplumsal adalet duygusunu tatmin eden bir yargılama sürecinin gerçekleşmesi toplumun tüm kesimlerinin ilgi ve katkısı ile mümkün olacaktır” dendi.

Dava yarın saat 10.00’da başlayacak ve ilerleyen günlerde de sanıkların ve müştekilerin dinleneceği duruşmalarla devam edecek. Avukatlar herkesi Sakarya Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşmayı izlemeye davet etti.

3 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya Hendek’te bulunan Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 7 kişi yaşamını yitirdi 128 kişi yaralandı. Patlamanın ardından patron Yaşar Coşkun tutuklandı. Fabrikada geçmiş yıllarda da defalarca patlamalar meydana geldiği ortaya çıktı. Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesi, 5’i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.