Bahçelievler’de yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen aracın çarpması sonucu ölen Mustafa Erdoğdu’nun ailesi, bu bayramı da adliye koridorlarında karşıladı. Aile "Adalet gelene kadar bize bayram yok" diye konuştu.

Adalet gelene dek bize bayram yok
Mustafa Erdoğdu’dan geriye, ablaları ile çekildiği fotoğraflar kaldı. (Fotoğraf: BirGün)

Sibel BAHÇETEPE

İstanbul Bahçelievler'de bir yıl önce karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen otomobilin altında kalarak yaşamını yitiren 29 yaşındaki Mustafa Erdoğdu ailesinin hukuk mücadelesi sürüyor. Sürücünün tutuksuz yargılandığı beşinci duruşmanın da ertelendiğini anlatan aile "Mustafa için adalet istiyoruz. Mustafa'ya sözümüz adaleti olacak. Adalet gelene dek bize bayram yok" dedi. 

Özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalışan Mustafa Erdoğdu, 29 Mayıs 2022 günü kuzenleri ile bir arkadaşının nişanına gitti. Gece 00.50 sıralarında kuzeni ile birlikte dönüşe geçti ve kuzeni Mustafa’yı Yenibosna Bahçelievler’deki bir alışveriş merkezinin önünde indirdi. Mustafa, yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen 22 yaşındaki M.A.’nın kullandığı aracın çaprması sonucu metrelerce sürüklendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mustafa Erdoğdu, 4 gün direnebildi. 2 Haziran günü yaşamını yitiren Mustafa, memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Sürücü ise serbest bırakıldı. Beşinci duruşması geçen günlerde Bakırköy Adliyesi'nde görülen davada, sanık M.A'nin adli kontrolü de kaldırıldı. Dava, eksik raporların tamamlanması üzerine 29 Eylül 2023 tarihine ertelendi. Gözü yaşlı ailenin hukuk mücadelesi ise sürüyor.

CEZALAR YETERSİZ

BirGün’e açıklama yapan kuzeni Oya Erdoğdu "Mustafa'yı kaybedeli bir yılı aşkın bir süre oldu. Geçen yıl 2 Haziran'da kaybettik. O süreden itibaren de zaten adalet mücadelemiz devam ediyor" dedi. Beşinci duruşmanın geride kaldığını anlatan Erdoğdu "Beş duruşmadır her duruşmada 'artık bir karar çıksın. Mustafa'nın adaletini sağladık' diyelim diye o adliye koridorlarına gidiyoruz. Yine onun için gittik ama yine bir erteleme ile karşı karşıya kaldık" diye konuştu. Trafik cezalarında verilecen cezaların yetersizliğine dikkat çeken Erdoğdu, şöyle devam etti:

"Zaten trafik kazalarındaki verilen cezaları hepimiz biliyoruz. Ama bir can kaybettik. Bu canın karşısında da alınması gereken en ağır ceza ne ise onunla cezalandırılmasını istiyoruz. Mustafa'nın ailesi bir yıldır çocuklarını görmüyorken, bayramda yine gidip toprağına dokunacakken diğer taraf bir yıldır ailesinin dizinin dibinde hayatını devam ettiriyor. Mustafa 28 yaşındaydı. Aile de perişan halde. Çarpan sanık tutuksuz yargılanıyor, adli kontrolü vardı o da kaldırıldı. Sadece yurtdışı yasağı var. Adalet sürekli sekteye uğruşor. Beklentimiz en ağır cezayı alması. "

DAVA ERTELENDİ

Avukat Hayrettin Çil ise sanığın taksirle ölüme sebebiyet vermekten cuma günü bir kez daha hakim karşısına çıktığını, duruşmanın ertelendiğini anımsatarak "Yargılamanın geldiği aşamada, geçen celsede dosyanın oluşturulacak yeni bir heyetten rapor alınması karar verilmişti. O rapor tamamlanmadığı için rapor eksikliğinin tamamlanmasına karar verildi. Kusur oranları aslı ve tali kusur oranları yeniden oluşturulacak heyet tarafından detaylı incelenerek karar verilecek. 29 Eylül 2023'e duruşma günü verildi rapor gelirse o gün karar çıkmasını bekliyoruz" dedi.