29 yaşındaki Erdoğdu, karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Mustafa’ya çarpan 22 yaşındaki genç hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı. Aile, hukuk mücadelesi başlattı.

Adalet gelirse canlar yanmaz
Mustafa Erdoğdu, kardeşleri Gözde ve Oya ile birlikte. (Fotoğraf: BirGün)

Sibel BAHÇETEPE

İstanbul Bahçelievler’de 5 ay önce yolun karşısına geçmeye çalışırken hızla gelen bir otomobilin altında kalarak yaşamını yitiren 29 yaşındaki Mustafa Erdoğdu’nun ailesi adalet arıyor. Abla Gözde Arslan, 5 aydır kardeşine çarpan kişi hakkında bir işlem yapılmadığını belirterek “5 aydır kardeşimi göremiyorum, ancak kardeşime çarpan sürücü 1 gün bile tutuklu kalmadı. Adalet istiyoruz, başka canlar yanmasın” dedi.

Özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalışan Mustafa Erdoğdu, olay günü kuzenleri ile bir arkadaşının nişanına gitti. Gece 00.50 sıralarında kuzeni ile birlikte dönüşe geçti ve kuzeni Mustafa’yı Bahçelievler’deki bir alışveriş merkezinin önünde indirdi. Mustafa yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen 22 yaşındaki M.A.’nın kullandığı aracın çaprması sonucu metrelerce sürüklendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mustafa Erdoğdu, 4 gün direnebildi. 2 Haziran günü yaşamını yitiren Mustafa, memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Sürücü ise serbest bırakıldı. İlk duruşmanın 3 Kasım perşembe günü görüleceğini belirten aile, bugün olayın gerçekleştiği Bahçelievler’deki AVM önünde bir basın açıklaması da yapacak. BirGün’e açıklama yapan abla Gözde Arslan, olayın üzerinden 5 ay geçtiğini anımsatarak ‘‘29 Mayıs günü kardeşim Bahçelievler’de yolun karşısına geçmek isterken M.A. kontrolündeki aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 4 gün boyunca kardeşimin iyileşmesi için hastane bahçesinde ondan gelecek güzel haberi bekledik. Ama olmadı. Mustafa’nın ailesi olarak bizler hastane bahçesinde çırpınırken, M.A.’nın ailesi ve avukatları çoktan süreç için çalışmalarını başlatmış, olay gecesi orada olmadığı halde sahte bir görgü tanığı bulmuş, ifade vermesini sağlamış, olay yeri görüntülerine ulaşmış, durumu kendi lehine çevirmek için tüm çalışmaları gerçekleştirmişler’’ dedi.

ÇOK HIZLIYMIŞ

Kardeşine çarpan kişinin çok hızlı olduğunu anlatan abla Arslan ‘‘Araç çarptıktan sonra kardeşim metrelerce sürükleniyor. Hatta çarpan kişi 100-200 metre ilerledikten sonra duruyor. Yaya olarak gelip bakıyor ve ilk sorduğu şey ‘öldü mü?’ sorusu. Çünkü çok hızlı çarpıyor. Çarpan kişinin ailesi gece saat 03.00 gibi tanıklar buluyor, onların da ifadaleri alınıyor. Kardeşime çarpıp ölümüne neden olan kişi bir gün bile tutuklu kalmıyor. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aile ve avukatlar bu duruma 3 kez itiraz etti. Yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartının da kaldırılmasını, tamamen serbest kalmasını istiyorlar. Ölen öldüğü ile kalsın beklentileri var’’ diye konuştu. Abla Gözde Arslan, özetle şunları söyledi:

‘‘Ben kardeşimi 5 aydır göremiyorum, sesini duyamıyorum. Bir insanın ölümüne sebep olmak ve sonrasında hayatına hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor olmak bu kadar kolay olmamalı. Ülkemizde trafik kazası sonucu ölen insanların kusurlu, suçlu, kader, kısmete bağlanıp ölenin öldüğü kaldığı dava sonuçlarından bıktık. Bir hayat gitti, bitti. Adaletli bir yargılama ve cezalandırma istiyoruz. Sürücü M.A. hakkında taksirle ölüme sebep olmak suçundan ceza almasını talep ediyoruz. 3 Kasım Bakırköy Adliyesi’nde ilk duruşma var. Sata 09.00’da adliye önünde Mustafa için adalet diyeceğiz. Trafik kazalarının cezaları caydırıcı olmalı. Başka canlar yanmasın.’’