Hrant’ın arkadaşları bu duruşma öncesinde de Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. İçlerinde çok sayıda aydın, sanatçı, siyasetçi ve gazetecinin de bulunduğu grup adına...

ZEYNEP KURAY

 

Hrant’ın arkadaşları bu duruşma öncesinde de Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. İçlerinde çok sayıda aydın, sanatçı, siyasetçi ve gazetecinin de bulunduğu grup adına yapılan konuşmada asıl sorumluların yargılanması istendi. Gazetemize demeç veren Hrant’ın bazı arkadaşları adalet istediklerini belirtti.

MAHİR GÜNŞİRAY: “Katil hemen yakalandı. Çünkü Hrant’ı öldüreceklerini polis 1 yıldır jandarma 6 aydır biliyordu. Hrant’ın katledilmesinden doğrudan sorumlu olanlar, resmi görevliler sanık sandalyesine çıksın diye her duruşmada buradayız…”

FİLİZ KOÇALİ: “Gelinen aşamada hem Ergenekon davası hem de Hrant Dink davası derinleştirilmeli. Ergenekon’da adresler Susurluk’u, özel harekât timlerini gösteriyor. Dava derinleştirilmeli…”

LEVENT TÜZEL: “Ergenekon davası sürecinde, Hrant davası ve davanın bağlantıları daha da önem kazandı. Davanın peşini bırakmadık, güven kazandık.

ORAL ÇALIŞLAR: “Cinayeti işleyenlerden ve katillerin arkasındakilerden hesap sorulması için, adalet için buradayız.”

ÖMER LAÇİNER: “Hrant’ın öldürülmesinde ve davada ihmaller var, devletin ihmalleri var. İhmallerin giderilmesini talep ediyoruz. Adil yargılamanın olması için bu davayı özel takip ettiğimizi göstermek için her dava öncesi buradayız.

MUHSİN KIZILKAYA: “Her mahkeme öncesi biraz daha çoğalıyoruz. İnsanlar zamanla korkularından korkmamayı öğrendi. Olayın üzerine gidince bir şeylerin değişeceğine, sonuç alınacağına inananların sayısı artıyor.”

ÜMİT FIRAT: “Türkiye’nin adli tarihi pek temiz değil. Kimi zaman abartılı yargılama olmuştur, kimi zaman da savsaklamalar yaşanmıştır. Hukuk işlemeli. Hrant’ı öldürenler adil yargılama olacağını bilselerdi bu kadar pervasız olamazlardı.”

UFUK URAS: “Biz geciken adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Bu cinayetin gerçek sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Hrant’ı tehdit edenler belli bugün, hemen hemen tümü Ergenekon sanığı.”

ALPER TAŞ: “Adalet yerini bulana kadar adalet arayışımız inatla sürdüreceğiz, bunu herkes böyle bilsin.”

AHMET TULGAR: “Ergenekon sürecinde elde edilen bilgilerle Hrant Dink suikasti arasındaki bağlantıların aydınlığa kavuşması ve böylece arkadaşımızın katillerinin, devlet içindeki suç ortaklarının ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için her duruşma öncesi daha da artarak adalet talebimizi dile getirmeliyiz.”

ZEYNEP TANBAY: “Yeter artık, sonuç istiyoruz.”