Adalet mücadelesine gözdağı

Haber Merkezi

Bisiklet sporcusu 19 yaşındaki Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan içkili sürücü Çağdaş Şenyüz’ün ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verilmesine tepki gösterdiği için ‘kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla yargılanan Menderes Gündüz, dün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Mahkeme heyetine “Siz de katilsiniz. Kaleminizde kan var. Yargılanacaksınız” dediği için 3 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle yargılanan Menderes Gündüz’ün davası, Ankara Adliyesi'nde görüldü. Mahkemede savunmasını yapan Menderes Gündüz, suçlamaları reddederek, "Ben kimseyi tehdit ve hakaret etmedim. Sözlerim hâkim ve savcıya değil, adalet sistemineydi. Oğlumuzu kaybettikten sonra tek tutunduğumuz dal adaletti" dedi. Mahkeme heyeti, savunmasının ardından duruşmayı 11 Ekim’e erteledi. Bir sonraki duruşmada tanıklar dinlenecek.

Davaya ilişkin BirGün’e konuşan Menderes Gündüz, “Adalet mekanizmasındaki eksiklere dair bir eleştiride bulundum. Ancak bu eleştirilerime karşı bir gözdağı verircesine bu davalar açıldı” diye konuştu.

PES ETMEYECEĞİZ

Gündüz, oğlunun davasına da değinerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Oğlumun davası İstinaf sürecinde, biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkede yaklaşık 32 ailenin çocukları da tıpkı oğlumun ölümüne sebep olan şekli ile öldürüldü. Ölüme sebep olan sürücülerhep 5 yılın altında cezalandırılıyor."

adalet-mucadelesine-gozdagi-1013766-1.
Menderes Gündüz

Ankara’da 19 yaşındaki bisiklet sporcusu Gündüz'e 15 Temmuz 2021’de otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan içkili Çağdaş Şenyüz, iyi hal indirimiyle 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası almıştı.