İzmir’de 52 yaşındaki Hülya Şellavcı’yı katleden Kaffar Yeğin 18 gün sonra yakalandı. Yeğin’in ilk ifadesinde boşanma aşamasındaki Şellavcı’nın işyerine gittiği ve çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Şellavcı’nın ailesi ise “Beklentimiz adaletin tecelli etmesi” dedi.

Adalet yerini bulmalı
Kadın Meclisleri, Şellavcı’nın öldürülmesinin ardından eylemler yapmıştı. (Fotoğraf: AA)

Sibel BAHÇETEPE

İzmir’in Bornova ilçesinde öldürülmüş halde bulunan Hülya Şellavcı’nın cinayet şüphelisi olarak aranan boşanma aşamasında olduğu 59 yaşındaki Kaffar Yeğin, 18 gün sonra Konak’taki bir evde yakalandı. Yeğin’in ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Şellavcı’nın damadı avukat Ensar Aktürk, “Üzüntümüze bir sevinç eklendi, bir nebze rahatladık çünkü biz de tehdit altındaydık. Beklentimiz adaletin tecelli etmesi" dedi.

AFİŞLERLE ARANMIŞTI

Bornava Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde ayakkabı nakış atölyesi bulunan 2 çocuk annesi Şellavcı’ya 22 Ekim’de ulaşamayan yakınları işyerine gitmiş ve Şellavcı’nın vurularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Olayın ardından Şellavcı’nın 6 ay önce evlendiği ve boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin ise kayıplara karışmıştı. Yeğin’in, Şellavcı’yı tehdit ettiği ve hakkında 4 kez uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıkmıştı. Kadın Meclisleri de İzmir’in birçok ilçesinde Yeğin’in fotoğrafının bulunduğu afişleri asarak katilin bulunması için çalışma yürütmüştü. Polis ekipleri önceki gün Şellavcı’nın katil zanlısı Kaffar Yeğin’in Konak ilçesindeki bir adreste saklandığı bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adrese baskın yapıp Yeğin’i gözaltına aldı. Emniyete götürülen Yeğin’in yakalanmamak için sık sık yer değiştirdiği öğrenildi. Operasyonda Yeğin’in saklanmasına yardım ettiği gerekçesiyle M.G. de gözaltına alındı.

İTİRAF ETTİ

DHA’da yer alan habere göre, Yeğin’in emniyetteki ifadesinde, boşanma aşamasındaki Şellavcı’nın işyerine konuşmak için gittiğini ancak aralarında çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Yeğin, cinayetin ardından geceyi İzmir Güzelbahçe’de ormanda geçirdiğini, burada kıyafetlerini ve ayakkabısını değiştirip, yüzünü de gizlemek için şapka taktıktan sonra arkadaşı M.G.’nin evine gittiğini söylediği belirtildi. Cinayetin ardından yakalanmamak için saklandığı evin balkonuna bile çıkmayan Yeğin’in sahte kimlik çıkartmak için ilk kez 3 Kasım’da saklandığı evden dışarı çıktığı sırada tespit edildiği ifade edildi. Gözaltına alınan Yeğin, adliyeye sevk edildi.

Şellavcı’nın damadı ve ailenin avukatı Ensar Aktürk, BirGün’e yaptığı değerlendirmede "Üzüntümüze bir sevinç eklendi aslında, bir nebze de olsa rahatladık. Adaletin yerini bulması bizi biraz rahatlatacak. Biz de tehdit altındaydık, hayatlarımıza devam edemiyorduk. Bu tehdit en azından ortadan kalkmış oldu. Bunlar bizi mutlu etti" diye konuştu.