CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur" dedi.

Adalet Yürüyüşü'nde 9. gün

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 'Adalet Yürüyüşü'nün 9'uncu gününe Şanalar Köyü'ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 'Adalet Yürüyüşü'müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" diye konuştu.

BBP'YE YANIT

adalet-yuruyusu-nde-9-uncu-gun-308821-1.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor. 'Adalet Yürüyüşü' içinde 'O, onu dedi; bu, bunu dedi' bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’ta başlattığı yürüyüşünün 9. gündeki etabını tamamladı. Öğleden sonraki yürüyüşe sanatçılar Erdal Erzincan ile Tolga Sağ da katıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 9. günde 20 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından karavana geçerek dinlenmeye çekildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için 9 gün önce Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşüne devam etti. Yeniçağa ilçesi sınırlarındaki Şahnalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'nda karavanda geceyi geçiren Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşüne başlamadan önce gazetecilere açıklama yaptı.

TÜRKÜLERLE YÜRÜDÜ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’ta başlattığı yürüyüşünün 9. gündeki etabını tamamladı. Öğleden sonraki yürüyüşe Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Erdal Erzincan ve Tolga Sağ ile gazeteci-yazar Uğur Dündar’da katıldı. Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, mola yerinde bağlama çalarak yürüyüşe katılanlarla birlikte türkü söyledi. Erzinca ve Sağ, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun sağına ve soluna geçerek birlikte yürüdü. İki sanatçının yol boyunca söylediği türkülere CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da eşlik ettiği görüldü.

15.00 - Adalet Yürüyüşü Bolu'da sıcak havaya rağmen coşkusunu yitirmeden sürüyor.

adalet-yuruyusu-nde-9-gun-309001-1.