Google Play Store
App Store

Yıllardır adalet peşinde koşan pek çok aile, Adalet Platformu çatısı altında buluştu. Adalete susayan aileler, “Bir gün ülkedeki adaleti bu hale getiren gerçek sorumlulardan hesap soracağız” diyor.

Adalete susadık

YAREN ÇOLAK

Yıllardır ülkenin dört bir yanında adalet arayan aileler, Adalet Platformu’nda bir araya geldi. Aralarında Rabia Naz Vatan, Berkin Elvan, Pınar Gültekin, Burak Oğraş, Umut Gündüz, Oğuz Arda Sel, Zeynep Arslan ve Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin de bulunduğu yakınlarını kaybeden ailelerin adalet talebi, daha gür. Adalete susayanlar olarak Adalet Platformu’nu kurduklarını belirten aileler, BirGün’e konuştu. Güçlenerek hareket etmek zorunda olduklarını söyleyen aileler, “Örgütlü ve bir arada mücadele edeceğiz” dedi.

Giresun’da 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan “Platformun temel amacı yıllardır adalet arayan bu ailelerin bundan sonra beraber hareket etmesi. Güçlenerek hareket etmek zorundayız. Çok zorluk yaşadık. Hepimiz siyasi iktidarın baskılarına maruz kaldık. Adaleti kendi haline bıraksalar adil adalet işleyecek” şeklinde konuştu.

ADALET ARAMAK SUÇ

Adalet aramanın bile adeta suç sayıldığını altını çizen Vatan, “Biz adalet ararken pek çok başka adaletsizlikle karşılaştık. Ben çocuğu için adalet arayan bir babayım. Çocuğumuzun adaletini sağlatmaya çalışırken sürekli biz dava edildik. Sürekli ifade verdik, mahkemelere gittik” ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki yerinin üçüncü katından düşerek şüpheli şekilde 2018'de ölen Aysun Yıldırım'ın annesi Hüsniye Yıldırım da mücadele çağrısı yaptı. Yıldırım, “2018 yılında dosyamız kapatıldı. 2019’un mart ayında tekrar açıldı. Şu anda dosyamız araştırılıyor. Yavaş gidiyor ama araştırılıyor olması bile bizim için bir umut. Sabırla bekliyoruz” diye konuştu.

HESAP SORACAĞIZ

Gerçek sorumluluklardan hesap soracaklarını vurgulayan Yıldırım, “Şu anda mülk adaletin temeli ama mücadelemiz adalet mülkün temeli olana kadar sürecek. Bir gün de bu adaleti bu hale getirenlerden hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün geçen yıl aracıyla çarptıktan sonra yaşamını yitiren Bisiklet Sporcusu Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz ise “Hepimiz ayrı ayrı adalet mücadele veriyorduk. Şimdi bir arada örgütlü ve daha güçlü bir mücadele vereceğiz. Onlarca mücadele tek ses oldu. Aylardır sürdürdüğümüz Adalet Platformu’nun ilk eylemini Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirdik. Diğer ailelere de sesleniyoruz. Gelin beraber mücadele edelim” dedi.

Gündüz, “Bir çocuk öldü deniyor. Kaç kişinin canı yanıyor biliyorlar mı?” diye sordu. Adalet vurgusu yapan Gündüz sözlerimi şöyle noktaladı: “Bu ülke değişecekse önce adaletle olmalı. Adalet üzerine kurulan bir ülke daha yaşanabilir olacak.”

ASIL KATİLLER SERBEST

2018’de yaşanan Çorlu Tren faciasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz, “Yaşadığımız kolay değil. Canımızı kaybettikten sonra adalet mücadelemiz başladı. Çorlu’ya gidiyoruz. Suçlu olarak biz dönüyoruz. Kızımın devam eden üç davası var. Adalet arayan bir anneye açılan davalar bunlar. Acılı bir anne hakkını arıyor. Asıl katiller ise elini kolunu sallayarak geziyor” diye konuştu.

Adalet sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz diyen Öz, şunları dile getirdi: “Devlet Demiryolları’yla ticari ilişkisi olan kişiler bilirkişi dosyası hazırladılar. Bu bilirkişi dosyasında mahkeme resmen oyalandı. Kanunlarımız diyor ki ticari ilişkisi olanlar bilirkişilik yapamaz. Bunu savcı bilmiyor muydu? Bizim de isyanımız bu adaletsizliğe. Benim torunum toprağın altında ancak Mümin Karasu dışarda. Araştırma önergesi verildi ama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Nedeni belli. Burada her şey gizlenerek örtbas edilmeye çalışılıyor. Bu zinciri kırıp adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz.”