Adaletin peşindeyiz
Fotoğraf: DHA

Karabük'te Gabonlu üniversite öğrencisi, 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümünde sır perdesi hâlâ kalkmadı.

Arkadaşlarının “Dina” diye hitap ettiği Dinabongho'nun ailesi, Gabon'dan Karabük'e geldi. Aile, 2 gün boyunca kentte, Asayiş Şube Müdürü ve soruşturma savcısıyla görüşüp kızlarının arkadaşlarını dinledi. 

Aile, olayın yaşandığı yerleri de gözlemledi. Baba Guy Serge Ibouanga, "Kızımızın eşyalarını almaya arkadaşlarının evine gittik. Onlarla tanışıp fikirlerini aldık. Keşke onlarla da bunun için tanışmasaydık" dedi.

İyi hissetmiyoruz

Sık sık gözyaşlarına boğulan anne Jessica Sandra Makemba Panga, "Kendimi kısıtlanmış, etrafım sarılmış gibi hissediyorum. Bugünlerde, bu saatlerde kızımın yanına 18’inci doğum günü için gelmeye söz vermiştim. Kızımın bugün canlı bir şekilde yanımda olması gerekirken, kızımın adaletinin peşinde olmaktan dolayı hiçbir şekilde iyi hissetmiyorum" diye konuştu.

Gabon Büyükelçiliği avukatı Kerim Bahadır Şeker ise ikinci kez otopsi raporu alınması gerektiğine dikkat çekti. Av. Şeker, “Farklı tutuklamaların olacağını düşünüyorum, umuyorum" dedi.

***

NE OLMUŞTU?

26 Mart’ta Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkiinde sefer yapan tren makinistinin ihbarıyla bölgeye gelen ekipler, çayda Dina’nın cansız bedenini bulmuştu. Cesedinde bazı morluklar olan Dina'nın para karşılığı cinsel ilişki talebi içeren mesajlar aldığı, annesine Karabük'ten gitmek istediğini söylediği ses kayıtlarıyla çıplak ayak koştuğu kamera görüntüleri ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında 3'ü Gabon uyruklu, 8 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 4 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Dursun Acar ise tutuklanmıştı.