Adaletsizliğin hesabını soracağız

Dilan Esen

Avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin önünde tuttukları adalet nöbetinin 101’incisini dün gerçekleştirdi. Hukukçular, adalet nöbetinde ülkede yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti, Sanatçı Sezen Aksu ve Gazeteci Sedef Kabaş’ın hedef alınmasına, Avukat Mürsel Ünder’in de darp edilmesine tepki gösterdi. Nöbete HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve çok sayıda avukat katıldı.


Basın açıklamasını okuyan Avukat Selin Nakıpoğlu, hukuksuzluklara karşı adliyede mücadele ettiklerini söyledi. Sezen Aksu, Sedef Kabaş ve Mürsel Ünder’in hedef alınmasının herkese yönelik olduğuna değinen Nakıpoğlu, “Çünkü hepimizin sesine, sözüne, özgürlüğüne, hukuk güvenliğine ve yasalar önünde eşitliğe, demokrasiye, halkın bilgilenme hakkına, toplumsal barışa yöneliktir” dedi. Nakıpoğlu, hukuk güvenliği ve özgürlüğüne dikkat çekti.

Sedef Kabaş’ın avukatı Doğuşcan Aydın Aygün, “Sözün bittiği yerdeyiz. Herkesin Sedef Kabaş’a özgürlük, demesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ise adaletsizliklerin devam ettiğini vurguladı.

KEYFİ UYGULAMAYA ‘HAYIR’ DEYİN!

15 Ocak’ta kendisine kimlik soran bekçiler tarafından darp edilen Av. Mürsel Ünder de şöyle konuştu: “Bir avukata dahi bunun yapılıyor olması, Türkiye’deki özgürlük ve güvenlik sorununun ne kadar büyük boyutlara geldiği ve ne kadar dehşet verici olduğunu gözler önüne seren somut bir uygulama oldu. Size keyfi olarak, makul bir sebep bildirmeden, sizi durduran herkese ‘Hayır’ deyin.”

Avukat Kemal Aytaç, İstanbul Adliyesi’ni işaret ederek “Biliyoruz savcılar bizi izliyorlar. Sevgili başsavcımız, değerli savcılar; burada gelip alçakça asmakla, kesmekle tehdit eden iktidara yakın unsurlarla ilgili ne yaptınız? Günü geldiğinde mutlaka hesabını soracağız” dedi.