Adaletsizlik ve baskı nedeniyle maç yok

MIlwaukee Brewers ile Cincinnati Reds arasında dün yapılması planlanan bir diğer beyzbol müsabakası da ertelendi.

Brewers tarafından yapılan açıklamada, “Brewers and Reds oyuncuları bu geceki beyzbol maçını oynamama kararı aldı. Topluluğumuz ve milletimiz böylesine bir acı çekerken, gerçekten önemli olan konulara, özellikle ırksal adaletsizliğe ve sistemik baskıya dikkatleri çekmek istedik” denildi.

İki Kaliforniya takımı San Francisco Giants ve Los Angeles Dodgers da planlanan maçlarını erteledi. İki takım yayımladıkları ortak bildiride, “Ülkemizin tarihi boyunca spor, değişime giden güçlü bir araç oldu. Dodgers ve Giants, daha adil bir toplum için ortak hedefte oyuncularımızın aldığı karara gururla katılıyor” dedi.

adaletsizlik-ve-baski-nedeniyle-mac-yok-774539-1.

'OYUNCULARIMIZ IRKSAL ADALETSİZLİKLERE IŞIK TUTTU'

Milwaukee Bucks’ın Başkan Yardımcısı Alex Lasry Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Bazı şeyler basketboldan daha büyük. Oyuncular ve organizasyon tarafından bugün alınan duruş, bıktığımızı gösteriyor. Yeter!” dedi. Lasry, oyuncularıyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Değişimin olması gerekiyor. Oyuncularımızın yüzde 100 arkasındayız. Yardımcı olmaya ve gerçek bir değişim yaratmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Boykot kararının ardından Bucks kulübü sahipleri yaptıkları ortak açıklamada, “Oyuncularımızı ve verdikleri kararı tam olarak destekliyoruz. Önceden bilmesek de, onlarla aynı hisleri gönülden paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. “Değişikliği gerçekleştirmenin tek yolu, gözümüzün önünde meydana gelen ırksal adaletsizliklere ışık tutmaktır. Oyuncularımız bunu yaptı. Biz de onlarla birlikte hesap verebilirlik ve değişim talep edeceğiz.”

7 DELİKLİ TİŞÖRT PROTESTOSU

Kadın basketbol ligi WNBA'de de Florida'nın Bradenton kentindeki üç maç ertelendi.
Kol kola giren oyuncular, yedi kurşunla vurulan Blake'in adının ve mermi sayılarını temsil eden 7 deliğin yer aldığı tişörtlerle sahaya çıktı.

Atlanta Dream'den Elizabeth Williams, tüm WNBA oyuncuları adına yaptığı açıklamada, "NBA'deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. İrtibat halindeyiz ve toplu hareket etmeye çalışıyoruz" dedi ve ekledi: "Siyahların hayatlarının önemli olduğuna gerçekten inanıyorsanız, gidin ve oy verin."

adaletsizlik-ve-baski-nedeniyle-mac-yok-774540-1.