Pazar günkü seçimde Adana’yı 25 yıl sonra CHP’ye kazandıran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1994 yılından bu yana sağ partiler tarafından yönetilen kentin yeniden çağdaş ve üreten kent kimliğine kavuşacağını ifade etti. “Adana, Adana gibi bir başkana kavuştu” diyen Karalar, şöyle konuştu: “Seçimi kazanmamızın en önemli faktörü Zeydan Karalar’ın halkın içinden biri olmasıdır. Adanalı […]

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Çukurova’nın incisi güzel günlerine geri dönecek

Pazar günkü seçimde Adana’yı 25 yıl sonra CHP’ye kazandıran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1994 yılından bu yana sağ partiler tarafından yönetilen kentin yeniden çağdaş ve üreten kent kimliğine kavuşacağını ifade etti.

“Adana, Adana gibi bir başkana kavuştu” diyen Karalar, şöyle konuştu:

“Seçimi kazanmamızın en önemli faktörü Zeydan Karalar’ın halkın içinden biri olmasıdır. Adanalı bizi kendine her zaman yakın gördü, kendinden biri olarak gördü. Seyhan Belediye Başkanı seçildiğimizde ne söz verdiysek yaptık, ilçeyi değişim ve dönüşümle kalkındırdık. Borçlu olarak teslim aldığımız Seyhan Belediyesi’ndeki hizmetlerimizi halk gördü. Seyhan’daki değişimi ve gelişimi gören hemşerilerimiz bizden Adana’yı da değiştirip dönüştürmemizi istedi.

TÜM PARTİLERDEN DESTEK ALDIM

44 yıldır CHP saflarında siyaset yapıyorum. Partimin gençlik kollarından, il başkanlığına kadar her kademesinde görev aldım. Çukobirlik dahil birçok yerde üst kademelerde yöneticilik yaptım. Her zaman emekten yana oldum. Kimsenin emeğini yok saymadım, ekmeğiyle oynamadım. Ekmeklerini ellerinden alan değil emekçiye ekmek veren, onları savunan bir yaşam tarzını benimsedim. Durum böyle olunca sadece kendi partim CHP değil tüm siyasi partilere gönül vermiş hemşerilerimizin desteğini aldım.

ADANALI VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR

Halkımız bize ‘Adana Gibi Başkan’ dedi. Bu çok anlamlı bir slogandır. Çünkü Adanalı, ülkemizde ve tüm dünyada mert olarak bilinir, verdiği sözü tutar. Bugüne kadar halkıma kolay kolay söz vermedim ve ne söz verdiysem de tuttum. Seyhan Belediye Başkanı seçildiğim dönemde de bu seçim döneminde de oy kaygısıyla hiçbir zaman halkımıza olanaksız olan sözler vermedim. Ben onları kandırmadım bundan sonra da kandırmayacağım.

Ben her zaman büyük önderimiz Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyette onun izinden gideceğim. Siyasetteki temel önceliğim halk olacaktır. Zeydan Karalar olarak seçim kampanyası döneminde asılsız birçok iftira ve saldırıyla karşılaştım ama asla kardeşlik ve birlik dilinden vazgeçmedim. Benim her zaman yurttaşların dil, din, ırk, mezhep ve siyasi görüşleri ne olursa olsun ayrım yapmadan onlarla aynı sevinci, aynı kederi paylaşmam halkımızın tercih nedeni olmuştur.

PARLAK GÜNLERE DÖNMEK İSTİYORUZ

Adana’yı eski parlak günlerine döndürmek istiyoruz. Bu güzelim kent ekonomik ve sosyal yaşam olarak özellikle son 20 yılda çok gerilere düştü. Halktan yana yönetim anlayışımızla Adana’yı yeniden mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için çalışacağız.

Adana, Türkiye’nin en borçlu ikinci kenti. Bizi zor günler bekliyor. Fakat biz bu zorlukları aşacak güçte ve deneyimdeyiz. Ayrım gözetmeksizin herkese, her kesime eşit hizmet götürme uğraşı vereceğiz. Kent ekonomisinin canlanması için turizm, kültür, köylü ve üreticilerimiz için kooperatifçilik alanlarında birçok yeniliklere imza atmayı düşünüyoruz. Kentin ekonomisini canlandırdığımızda birçok sorunun üstesinden elbirliğiyle gelebileceğimizi düşünüyorum.

Halkımıza söz verdik. Adanalı Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor. İlk icraatlarımızdan birisi altı ay içerisinde kademeli olarak içme suyunun fiyatını yüzde 30 düşüreceğiz. Üreten bir belediye olacağız ve trafiğin çözümü için radikal adımlar atacağız. Tüm ilçe ve köylerimiz yollarının bozuk olmasından yakınıyor. Bunu da en kısa sürede çözeceğiz.