Adaylara yeni kural

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden arasındaki canlı yayına yansıyan “kaotik” tartışmanın ardından yeni kurallar getirilmesi kararı alındı. Televizyon tartışmalarını organize eden Başkanlık Tartışmaları Komisyonu (CPD) sonraki iki televizyon tartışmasının daha sağlıklı bir düzende yapılmasını sağlamak üzere bazı format değişiklikleri üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Trump ile Biden arasındaki ilk tartışma, Trump’ın sürekli araya girerek rakibi Biden’ın sözünü kestiği, Biden ve Trump’ın birbirlerini dinlemeden aynı anda konuşarak karşılıklı suçlamalara yanıt verdikleri anların yoğunluğu nedeniyle yorumcular tarafından “en kötü tartışma” olarak nitelendirilmişti. Biden’ın Trump’a ‘Palyaço’ ve ‘Kes sesini be adam’ çıkışları programa ilişkin en çok konuşulan olay olmuştu.


‘KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM’

Canlı yayın tartışmasında ırkçı eylemleriyle bilinen “Proud Boys” isimli grubu kınamadığı için eleştirilen ABD Başkanı Trump, konuya ilişkin açıklama yaptı. Trump, “Ben Proud Boys’un kim olduğunu bilmiyorum. Bana onlar hakkında bir açıklama yapmalısınız, çünkü gerçekten onların kim olduğunu bilmiyorum. Onlara söyleyebileceğim tek şey, geri çekilmeleri ve güvenlik güçlerinin işlerini yapmalarına izin vermeleri” yorumunda bulundu.