İstanbul Barosu avukatları yeni yönetimi belirlemek için bir araya gelecek. Başkan adayı Yazıcıoğlu, “Mesleğin devasa sorunlarına cevap vereceğiz” dedi. Diğer aday Uçar ise “Sorunlara çözüm oluşturacak perspektifle yöneteceğiz” derken Kılıç, avukatların içinde olacağı bir yapı oluşturacaklarını söyledi.

Adayların ortak vaadi değişim

DİLAN ESEN

Yaklaşık 50 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu’nun, daha önce birçok kez ertelenen genel kurulu, yarın ve 17 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu, Yüksek Seçim Kurulu ve Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla bir yıl boyunca tam 3 kez ertelenen genel kurulunu yarın gerçekleştirecek. Binlerce avukat, yönetime aday olan 7 farklı gruptan hangisinin baroyu yöneteceğini belirlemek için oy kullanacak. İstanbul Barosu’nun yönetimine aday olan üç grubun başkan adaylarıyla konuştuk. Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Ata Yazıcıoğlu, “İstanbul Barosu’na seçilecek olan yalnızca yeni bir başkan, yeni bir yönetim değildir. Baro geleceğini inşa edecektir” derken Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Sezin Uçar ise “Savunma üzerindeki baskılara karşı direnebilecek bir baroya ihtiyaç var” diye konuştu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi Adayı Hasan Kılıç da her alanda güçlü, aktif, şeffaf ve dünyanın en büyük barosu rolünü alabilecek bir baroyu yapacaklarını söyledi.

MESLEĞİN SORUNLARI DEVASA BOYUTLARDA

adaylarin-ortak-vaadi-degisim-932370-1.

Ata Yazıcıoğlu | İstanbul Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı

Ülkeye ve topluma giydirilmeye çalışılan tek adamlık gömleğinin dar gelmeye başladığı, toplumdaki ve siyasetteki değişim ihtiyacının ve arayışının kendisine yeni bir yol aradığı eşikteyiz. Barolar bu demokratikleşme ve özgürleşme talebine sessiz kalamaz. Ülkede yaşanan değişime paralel olarak hukuk, yargı ve avukatlık mesleği de değişti ve dönüştü. Sorunlar devasa boyuta ulaştı. İstanbul Barosu’nun da bu değişime ve dönüşüme cevap verebilecek bir zeminde yeniden inşası kaçınılmazdır. İstanbul Barosu’na seçilecek olan yalnızca yeni yönetim baro geleceğini inşa edecektir. Mesleğin eşitsiz olarak dönüşmesinin avukatlıkta yarattığı tahribata karşı insan onuruna yaraşır yaşam hakkı için mücadele edecek çözeceğiz. Avukatların kendilerini yalnız hissetmeyeceği, avukatın saygınlığının ve savunmanın gücünün geri kazanıldığı dinamik baroyu inşa edeceğiz.

BASKIYA DİRENEBİLECEK BAROYA İHTİYAÇ VAR

adaylarin-ortak-vaadi-degisim-932371-1.

Sezin Uçar | Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı

Grubumuzun en ayırt edici özelliklerinden biri kadın özgürlük mücadelesinin tüm kazanımlarını içermesi. Siyasal koşullar savunmanın üzerinde son derece büyük bir baskı oluşturuyor. Bu baskıya karşı güçlü bir direniş gösterebilecek baroya ihtiyaç var. Maalesef İstanbul Barosu yönetimi çoklu baro sistemi dahil savunma üzerindeki baskıya, avukatlık mesleğinin dönüşümüne karşı etkili bir mücadele yürütmüyor. Daha etkin daha mücadeleci hem toplumun hak ve özgürlük mücadelesi önünde yürüyebilecek hem de toplumsal adalet mücadelesini sahiplenebilecek bir baroya ihtiyaç var. Bu nedenle adayız. Sorunlarla daha etkin bir mücadele içerisinde, sorunları gören sorunun adını doğru koyan ve çözümü de buradan oluşturabilecek bir perspektifle baroyu yöneteceğiz. Savunma yaparken özgür hissetmiyor meslektaşlarımız. Programıyla pratiği arasında açı farkı olmayan tek grup biziz.

MESLEKTAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

adaylarin-ortak-vaadi-degisim-932372-1.

Hasan Kılıç | Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi Adayı

Meslektaşlarımızı yalnız bırakmamak, onların sorunlarına çözüm bulmak adına adaylığımızı açıkladık. Onlar bizi, mücadelemizi, yanlarında olacağımızı biliyorlar. Zaten uzun yıllardır yerine getirdiğimiz görevimiz bunlar. Çok sorunumuz var bunları çözmek için alt yapısı olan projeler ortaya koyduk. Genç, kıdemli, işçi, adli yardımda görev yapan avukatların sorunları var. Hepsiyle ilgili çalışmalar yapmamız gerektiğinin farkındayız. Adliyelerde, karakollarda avukatlar yalnız durumda. Kendilerini daha güçlü şekilde ortaya koymaları ve baromuzu temsil etmelerini sağlayacağız. Meslektaşlarımızın yalnız bırakılmaması için çalışmalar yapacağız. İşçi ve stajyer avukatlar için alt limit maaş tarifesi belirleyeceğiz. Şeffaf bir yönetim anlayışı geliştireceğiz. Meslektaşlarımızın içinde olacağı ve diğer gruplarında kendisini ait hissedebileceği bir yapı oluşturacağız.