Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa’nın 5 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen toplantısında ‘cumhurbaşkanı adayı’ konusunun konuşulabileceğini belirtti. Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde mutlaka kazanacağı iddialarını ise “cahilce bir iddia” şeklinde değerlendirdi.

Adaylık konusu Altılı Masa'ya geliyor: Karamollaoğlu tarih verdi
Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa’nın ‘cumhurbaşkanı adayı’ tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ten Nihal Bengisu Karaca’ya değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Ocak ayı itibarıyla seçim sürecine girildiğini belirterek ‘cumhurbaşkanı adayı’ konusunda “5 Ocak’ta altılı masa yeniden toplanacak. Orada artık bu konu konuşulabilir” dedi.

Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden yapılan adaylık tartışmalarına ilişkin “İmamoğlu’nu ya da Yavaş’ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır' demek cahilce bir iddia. Erdoğan’ın politik birikimini mali imkanlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer” diye konuştu.

"ERDOĞAN ORTALIĞI KARIŞTIRDI"

Muhalefetin ‘cumhurbaşkanı adayını’ açıklamamasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren Karamollaoğlu, “Ben sürekli aday kim diyerek mugalata yapan mangalda kül bırakmayanlara bakmıyorum. Ama Erdoğan ortalığı karıştırmak istedi ve karıştırdı. Buna gücü vardı ve yaptı” ifadelerine yer verdi.

"KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN’DAN 3 PUAN ÖNDE"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’dan en az 3 puan önde olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Son zamanlarda bana gelen bilgileri söyleyeyim. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın en az 3 puan üzerinde görünüyor. Yüzde 15 civarındaki kararsız seçmen dağıtılmadan önce” dedi.

“ERDOĞAN’IN DİKİŞ TUTTURABİLECEĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM”

Erdoğan’ın aday olması halinde alacağı oyun yüzde 43’ün üzerine çıkmayacağını söyleyen Karamollaoğlu, “Ben seçimde dikiş tutturabileceği kanaatinde değilim. Aday olması halinde alacağı oy yüzde 42-43’ün üzerine çıkmıyor. Cumhur İttifakı ise daha düşük. Seçimlerde meclisi kaybedecekleri kesin. Burada şöyle önemli bir nokta ortaya çıkıyor. Biz mecliste 400’ün üzerine çıkabilirsek referanduma gerek kalmaz, anayasa değişikliği süratle gerçekleştirilir. İşte orada uyum çok önemli” diye konuştu.

“MUHALEFET, ERDOĞAN’IN OYUNUNA GELİYOR”

Erdoğan’ın ‘aday kim’ diyerek depresyon oluşturduğunu ve muhalefetinde bu oyuna inandığını kaydeden Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O depresyonu oluşturanlar Erdoğan ve onun oyununa gelenler. Başka kimse değil. Nedir yani, seçim bir ay sonra mı? Seçime ne zaman gireceğiz o bile belli değil. Şu an Erdoğan bir oyun oynuyor muhalefet de bu oyuna geliyor. Şu ana kadar seçim sathına mailine girilmeden aday ilan edilmesi doğru değildi. Yıpratılırdı. 20 yıllık iktidar birikimine karşı daha netleşmemiş bir taahhütle çıkamazdı aday.