Trabzon’da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi yaptık. İhaleyi alanlardan birisi Alman, birisi Fransız, birisi de Türk. 765 milyon avroluk yatırım yapacaklar 2025 yılına kadar ve ondan sonra da 25 yıl işletecekler ve 8,5 milyar avro Türkiye'ye para verecekler” dedi.

Kaynak: AA
Adil Karaismailoğlu: Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon İş İnsanları Toplantısı'nda konuştu.

“Yıllardır yabancıların korkutulduğunu, 'Türkiye'ye gelmeyin, yatırım yapmayın’ denildiğini” ifade eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ama bakın Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi yaptık. İhaleyi alanlardan birisi Alman, birisi Fransız, birisi de Türk. Ne aldılar? Bakın 765 milyon avroluk yatırım yapacaklar 2025 yılına kadar ve ondan sonra da 25 yıl işletecekler ve 8,5 milyar avro Türkiye'ye para verecekler, kira ödeyecekler ve bunun da tam 2,1 milyar avrosunu da geçen yıl mart ayında hazinemize aldık, daha iş başlamadan aldık. İşte plan yapmak, üretmek, finansal modeller çizmek, planlamak budur arkadaşlar."