Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine talip olan isimler arasında yer aldığı iddialarına "Tüm Türkiye'ye hizmet ediyorum, bunun içinde İstanbul da var" ifadeleriyle yanıt verdi. Marmaray'da yolculuk ettiği sırada yolcular tarafından tanınmamasıyla gündeme gelen Karaismailoğlu, "İsveç Başbakanı olsa alkışlardınız' diyenler de vardı. Ben ondan sonra da bindim zaten Marmaray'a" dedi.

Adil Karaismailoğlu'ndan İBB adaylığı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine talip olan isimler arasında yer aldığı öne sürülen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Barış Pehlivan, geçtğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Mart 2024'te yapılması beklenen İBB Başkanlığı'na aday olmak istediği yönündeki kulis bilgisini paylaşmıştı.

Sessizliğini koruyan Karaismailoğlu, CNN Türk'e yaptığı değerlendirmelerde iddialara yanıt verdi. Karaismailoğlu, "Tüm Türkiye'ye hizmet ediyorum, bunun içinde İstanbul da var. Hem İstanbul'a hem Türkiye'ye hizmet ediyorum. 4 yıl önce Ulaştırma Bakanı olacaksın deseler gülerdim ben" dedi.

Karaismailoğlu, "Ben İBB'de 24 yıl çalıştım. İstanbul'un ulaşım altyapısıyla ilgili ekibin başında olanlardan birisiydim. Bugün de bütün Türkiye'ye hizmet eden noktaya geldik. Çalışma sınırlarımız genişledi. Ben şimdi Türkiye'nin bütün illerinde ve orada vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu projelerin içinde çalışma gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

'İSVEÇ BAŞBAKANI OLSA ALKIŞLARDINIZ DİYENLER DE VARDI'

Marmaray'a bindiği sırada yolcular tarafından tanınmamasıyla gündeme gelen Karaismailoğlu, "Biz tanınmak için binmiyoruz, sonuçta burada yapılan bir iş var. O işin nasıl yapılması gerektiği için çabalıyoruz. Hizmeti en iyi şekilde vermek için uğraşıyoruz" dedi. Bakan Karaismailoğlu, 'Tanınmak gibi bir kaygınız oluyor mu?' sorusuna 'İsveç Başbakanı olsa alkışlardınız diyenler de vardı. Ben ondan sonra da bindim zaten Marmaray'a. Biz biraz da denetim maksadıyla da biniyorum toplu taşımaya" yanıtını verdi.