Kayseri’de yaşayan G.E. adlı kadın, ablasının evli olduğu Y.E. isimli erkeğin evi basması sonucu çıkan tartışmada eniştesini yaraladı. Tutuklanan G.E.’nin annesi S.E., yetkililere seslenerek adil yargılama istedi.

Adil yargılama yolu açılsın
Fotoğraf: Beyza Kural/csgorselarsiv.org

İlayda KAYA

Kayseri’de yaşayan N.E.’nin kardeşi G.E., ablasının evli olduğu erkek Y.E.’nin uyguladığı şiddete engel olmak isterken bacağından silahla yaraladı. Olayın ardından 23 yaşındaki G.E. tutuklanırken, sürece ilişkin iddianame hazırlandı. “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan hazırlanan iddianamede, delillerin incelenmesi ve G.E ve babası H.E’nin ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi. Kızının aylardır cezaevinde olduğunu söyleyen anne S.E., “Biz adil yargılanma istiyoruz” dedi.

Anne S.E., BirGün’e yaptığı açıklamada, olay gününü anlatarak özetle şunları söyledi: “Geçen sene Ağustos’un 5’inde kızım evimize geldi, eşiyle tartışmıştı. Sonra Y.E. gece evi bastı. Eşim öğrenince eve geldi. Eşim H.E, gazi bir polis memuru. Y.E, eşimin geldiğini görünce elindeki demir sopayla ona saldırdı. Biz de ayırmaya çalıştık. Sonra küçük kızım G.E., evden babasının silahını getirmiş. O arbedede silah patladı. Kurşun Y.E.’nin bacağına isabet etti. Bu bir meşru müdafaa idi. Daha sonra eşim ve kızım tutuklandı. Olayın mağduruyuz. Kızım ve eşimi geri istiyorum. Adil yargılama istiyoruz.” 

***

KASTEN ÖLDÜRME SUÇU

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen günlerde hazırlanan iddianamede, G.E ve H.E için “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianamede, 5 yıl önce evlenen N.E. adlı kadının Y.E ile tartıştıktan sonra babasının evine gittiği, olay günü Y.E’nin eve geldiği, çıkan tartışma sırasında G.E’nin Y.E’yi tabancı ile vurduğu anlatıldı. İddianamede N.E’nin ve evli olduğu Y.E’nin benzer ifadeler verdiği dikkat çekti. İddianamede, Y.E.’nin ifadesinde de ailenin kendisine saldırdığı yönündeki söylemleri yer aldı. İddia makamı ise şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmalarına, G.E. ve babası H.E.’nin tutuklulukta geçen sürenin TCK. 63’üncü maddesi gereğince toplam cezalarının düşmesine ve delillerin incelenmesine karar verildi.