Adıyaman'da depremde yıkılan bazı binaların müteahhidi iki kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira olan Yavuz Karakuş ile eşi Sevilay Karakuş'un Gürcistan'a gitmek üzere olduğu belirlendi. Yavuz Karakuş, basın mensuplarına, "44 bina yaptım, 4’ü çöktü. Her şeyi usulüne göre yaptım, vicdanım rahat" dedi.

Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhitleri gözaltında: "44 bina yaptım, 4'ü yıkıldı, vicdanım rahat"
Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan bazı binaların müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine iki kişiyi durdurdu.

Yapılan incelemede, Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş'un Adıyaman'da depremde yıkılan bazı binaların müteahhitliğini yaptığı, Gürcistan'a gitmek üzere oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira bulunduğu belirlenen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Yavuz Karakuş basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara verdiği ilk cevapta, "44 bina yaptım, 4’ü çöktü. Her şeyi usulüne göre yaptım, vicdanım rahat" dedi.

(AA)