Adli Tıp Kurumunda örgütlü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri eylem yaptı. Emekçiler, eşit işe eşit ücret talep etti.

Adli Tıp emekçilerinden ‘eşit işe eşit ücret’ talebi

HABER MERKEZİ

Adli Tıp Kurumu’nda çalışan emekçiler kanun hükmünde kararnameyle (KHK) sadece Adli Tıp hekimlerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasına tepki göstererek eşit işe eşit ücret talep etti. Adli Tıp Kurumunda örgütlü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri eylem yaptı.

Eylemde, “İş barışını bozmayın, dayanışmayı baltalamayın ve emeğimizin karşılığını verin” vurgusu yapıldı.

SES Bakırköy Şube Sekreteri Ertan Taştan, “Ne yazık ki Adli Tıp Kurumu’nda çalışanları da yasaları hiçe sayarak KHK’lerle ekonomik ve sosyal haklarını zedelemeye çalışan hükümete seslenmek istiyoruz. KHK’nin derhal iptal edilmesi talebiyle bir araya geldik” dedi. SES Bakırköy Eş Şube Başkanı Hatip Şengül ise eşit işe eşit ücret taleplerini her zaman sahada dile getirdiklerine değinerek “KHK’larla iş yeri barışı bozulmaktadır. Bir Adli Tıp kalmıştı, şimdi oranın da iş yeri barışını bozmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Adli Tıp emekçileri adına basın metnini okuyan SES İşyeri Temsilcisi Arzu Mengüş de şöyle konuştu: “Ülkemizde sağlık emekçilerinin kronikleşen sorunlarının nedenleri ortadan kaldırılmaksızın, palyatif önlemlerle günü kurtarmaya çalışan sağlık otoriteleri yeni sorunlar yaratmakta ustalaştılar. Adli Tıp Kurumu sadece tıp alanında değil; kimya, fizik, biyoloji, bilişim, trafik, psikoloji gibi birçok adli bilim alanında uzmanlık raporları vermektedir. Kurumun hazırladığı raporların altına atılan uzman bilirkişi imzalarının değeri; alınan sorumluluk ve risk bakımından tıp ve tıp dışı alanların tümünde eşittir.”