Adli Tıp’ın uyarısı dikkate alınmamış

İSMAİL ARI

AKP’li Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soru işaretleri bitmiyor. Yürütülen soruşturmaya ilişkin takipsizlik kararı verilmesinin ardından Kadirova ailesinin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, " Adli Tıp Kurumu'nun talebine uyulmadığını” açıkladı.

Soruşturma dosyasındaki dikkat çeken ayrıntıları BirGün’e anlatan Prof. Dr. Doğan, "Soruşturma dosyasında, Adli Tıp Kurumu’ndan 'ölen şahsın telefon yazışmaları gibi bazı bilgileri incelendiğinde kişinin intihar eğilimli olup olmadığı açığa çıkarılabilir' ifadelerinin bulunduğu bir not yer alıyor. Adli Tıp Kurumu, psikiyatristler tarafından inceleme yapılmasını isterken dosyaya baktığımızda böyle bir inceleme yapılmadığını görüyoruz. Deliller özenle toplanabilir, soruşturma özenle yapılabilirdi" dedi. “Mevcut delillerin bir kısmı değerlendirilmedi, WhatsApp ses kayıtları da bunlardan biri” diyen Doğan, “Bu ses kayıtlarının yazılı yani çözümlenmiş hali soruşturma dosyasında yer almalıydı. Ses kayıtlarında neler olduğu veya soruşturmanın seyrini etkileyecek şeylerin olup olmadığını bilmiyoruz. Bu olayın gerçekten kamuoyunu tatmin edecek şekilde ortaya konulması gerekiyor” diye konuştu.

KURŞUNDA DA SORU İŞARETLERİ VAR

Kadirova’nın ölümüne neden olan kurşuna ilişkin de soru işaretleri olduğunu belirten Doğan, “Çok tartışılan bitişik atış meselesinde ise rapora göre Nadira, silahı vücuduna bitişik şekilde tutarak tetiği çekiyor. Fakat olay yeri incelemesinde görüyoruz ki kurşun sol omuzdan çıkıp duvarın bir buçuk santim içine giriyor. Bitişik atışta ve bedeni delip geçen kurşun beton duvara bu kadar işleyebilir mi? İkinci bir kurşun ise namluda sıkışıp kalmış” dedi.